سال انتشار: 1394
محل انتشار: دومین همایش ملی باستان شناسی ایران
کد COI مقاله: NCAI02_097
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 2,933
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نقوش حیوانی سفالینه های شهر سوخته
چکیده مقاله:
سیستان نام سرزمینی وسیع در جنوب شرقی فلات ایران است. دریاچه هامون و رودخانه هیرمند عامل مهمی در شکل گیری تمدن های باستانی در این منطقه محسوب می شود. کاوش های باستان شناسی نشان می دهد که تا سده هجدهم میلادی سیستان محل استقرار انسانهای زیادی بوده و شهرسوخته یکی از نمادهای مهم شهرنشینی و تمدن در پیش از تاریخ آن می باشد. آثار مکشوفه شهرسوخته موید این است که این شهر مهم ترین مرکز استقرار و در حقیقت مرکز اجتماعی ، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تمام منطقه طی هزاره سوم پیش از میلاد بوده است که با بررسی آثار آن می توان سیر تحول علوم و فنون مختلف در فلات ایران را مشاهده کرد. سفال های نخودی، خاکستری، قرمز و چند رنگ بدست آمده از این محوطه باستانی مذین به نقوشی است که در این مقاله به تحلیل محتوایی و نمادین، و نقش ارتباطات گسترده با مناطق همجواردر شکل گیری این نقوش پرداخته شود. نقش مایه های ظروف سفالین مکشوفه از شهر سوخته به سه دسته که هر کدام سهمی برابر با: هندسی 93/7، نقوش حیوانی 3/4، گیاهی 2 درصد را دارند که در این میان نقوش حیوانی رتبه دوم از میان سایر نقوش را داراست. این نقوش متاثر از محیط زیست منطقه و ارتباط با سایر تمدن های منطقه شکل گرفته اند. این نقش مایه ها را حیواناتی چون بزکوهی، گوزن، گورخر، پرنده (نوع ان مشخص نیست)، ماهی، مار و پروانه در بر می گیرد. ایجاد توهم حرکت در نقوش ایستا و منفعل بودن برخی از این نقوش را می توان از مهم ترین ویژگی های نقوش حیوانی برشمرد. در این مقاله به بررسی محتوایی نقوش بر اساس جامعه آماری پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCAI02_097 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/541053/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سراوانی، فهیمه،1394،بررسی نقوش حیوانی سفالینه های شهر سوخته،دومین همایش ملی باستان شناسی ایران،مشهد،https://civilica.com/doc/541053
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، سراوانی، فهیمه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1394، سراوانی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- آمیه، پیر 1389، تاریخ عیلام، ترجمه دکتر شیرین بیانی، انتشارات ...
- بهمنی، پردیس 1389، سیر تحول و تطور نقش و نماد ...
- سید سجادی، سید منصور 1382، صید و صیادی در سیستان، ...
- رئوفی، محمدرضا 1387، نخستین پویا نمایی جهان در شهر سوخته، ...
- نوزایی عباس و سید محمد شه بخش 1385، تحلیل محتوای ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- طبقه بندی و تحلیل سفال های دوران عیلامی
- معرفی و مطالعه اشکال و نقوش سفال های شهر سوخته سیستان
- بررسی نقوش نمادین سفال های نخودی شهر سوخته
- نشانه شناسی و تحلیل سفالینه های شهر سوخته زابل از منظر نمادین
- بررسی باستان شناسی دره بمپور شهرستان ایرانشهر
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مثنی و معدود در ایرانی میانه و نو
- نگاهی اجمالی به تعداد سکه های به دست آمده از کاوشهای فرانسویان در محوطه های بردنشانده و سرمسجد با تکیه بر مجموعه M.D.P
- دیاژنز یا تغییر ملکولی اجساد باستانی پس از مرگ، مطالعه موردی گورستان باستانی لما
- تحلیل جامعه شناختی آنتولوژیکال شدن روایت های باستان گرایی در دوره معاصر
- خوانش گفتمانی نقشمایه های ایرانی در سه نگاره از صادق تبریزی باتاکید بر نوگرایی در هنرایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.