آنالیز رفتار دیاگرام تنش کرنش بتن محصور و ارائه مدلی طراحی محور برای مقاومت نهایی و کرنش نظیر آن در مقاطع مستطیلی محصور شده با FRP تحت فشار مونوتونیک

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,137

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UPUE03_104

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

رفتارتنش کرنش بتن محصور شده با FRP در دو دسته ی طراحی محور و آنالیز محرو ارائه شدهاست در نوع طراحی محور مدلهای تنش کرنش بصورت روابط بسته و مستقیما براساس تفسیر نتایج آزمایشگاهی موجود ارائه می شوند هدف از پژوهش حاضر آنالیز رفتار دیاگرام تنش کرنش بتن محصور و ارائه مدل طراحی محور برای مقاومت نهایی و کرنش نظیر آن در مقاطع مستطیلی محصور شده با FRP تحت فشار مونوتونیک می باشد به همین منظور ابتدا مراحل مختلفی که دیاگرام تنش کرنش بتن محصور تجربه می کند را انالیز کرده و رابطه ی تنش کرنش را برای هربخش به طور مجزا ارائه می دهیم سپس داده های حاصل از مدلهای و نتایج ازمایشگاهی پشین که در قالب منحنی های تنش کرنشی ارائه شده بود توسط نرم افزار Plot Digitizer استخراج گردید. برای بدست آوردن رابطه نهایی تنش کرنش نیازمند محاسبه نقاط مهم و بحرانی رفتار تنش کرنش هستیم. برای این کار با توجه به حالت کلی نمودار تنش کرنش برای محاسبه هر کدام از نقاط (فرمول در متن اصلی مقاله) مدلی با توجه به تفسیر نتایج آزمایشگاهی پیشنهاد ددیم در این مراحل ازنرم افزارهای متلب و اکسل جهت برنامه نویسی مدلهای مختلف وآنالیز رگرسیون نتایج ازمایشگاهی استافده کردیم پس از محاسبه نقط مرزی و بحرانی نمودار تنش کرنش، طبق مدل پیشنهادی، می توانیم نمودار تنش کرنش بتن محصور شده با FRP را برای مقاطع مستطیلی با توجه به مقادیر مختلف مقاومت فشاری ترسیم کنیم. مشخص شدهاست که دو نوع مکانیزم در رفتار مقاطع FRP تاثیر بسزایی دارند مکانیزمی که در ان اثر شکل پذیری تعریف می شود و مکانیزمی که در ان مقاومت مقطع تعریف می شود نایج به خوبی نشان می دهند که مقاطعی در کرنشهای بالا گسیخته می شوند و مقاطعی در تنشهای بالا شکست می خورند. این به دلیل آن است که هر دو مکانیزم به یک شکل خود را در قالب مفهوم انرژی نشان می دهند که سطح زیر منحنی تنش کرنش را برای ما نشان می دهد می توان با ارائه ی یک تحلیل انرژی وضعیتی را نشان می دهند که سطح زیر منحنی تنش کرنش را برای ما نشان می دهد می توان ارائه ی یک تحلیل انرژی وضعیتی را نشان داد که بهنیه ترین رفتار مقاطع FRP را در ان شاهد باشیم حالتی که در ان ه ردو نوع مکانیزم به طور بهینه وارد عمل شوند و همپوشانی خوبی را نشان دهند. این بحث خصوصا برای هندسه مقاطع حائز اهمیت است چرا که توزیع تنشهای وارده بر مقاطع دایروی به دلیل یکنواختی نسبت مقاطع مستطیلی از تمرکز تنش کمتری برخوردار است وهمچنین خصوصیات مکانیکی FRP نیز اثر شکلپذیری را برای مقاطع ایفا می کنند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسین زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

هادی ضیاءالدینی

استادیار دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :