تحلیل عوامل موثر در رکود جهانگردی بین المللی ایران با استفاده از مدل AHP
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 438
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITUR01_085
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
امروزه گردشگری، بعد از نفت به عنوان کالایی تجاری، درآمدهای جهانی سرشاری ایجاد کرده و حجم زیادی از تولید ناخالص ملی جهان را تشکیل می دهد، به نحوی که در طول دو دهه گذشته سریع ترین بخش اقتصادی در حال رشد جهان بوده است (سارا ریو،2007). از نظر اقتصادی، گردشگری بین المللی بیشترین عایدی را ایجاد می کند، دریافتی های ارزی حاصل از گردشگری بین المللی بیشتر از محصولات نفتی، خودرو و تجهیزات ارتباطی تامین می شود. (سازمان جهانی جهانگردی،2004). جهانگردی یکی از بخش های اجتماعی- اقتصادی و یکی از مولفه های عمده تجارت بین المللی شده است و در خلال نیمه دوم قرن بیستم حدود چهار- پنج درصد افزایش داشته است. هم اکنون ترکیب گردشگری بین المللی و داخلی به عنوان بزرگترین صنعت جهان شناخته شده است (اینسکیپ،1389). اگرچه تمایل به مسافرت برای کشورهای در حال توسعه در حال افزایش است، جهان سوم فقط یک سوم بازدید کنندگان بین المللی را جلب می نماید. آمارهای سازمان جهانی جهانگردی نشان می دهد که کشورهای در حال توسعه فقط 35 در صد از کل حجم ورود بازدید کننده جهان را به خود اختصاص می دهند. اروپا بزرگترین میزبان منطقه بوده است و 59/3 درصد از کل گردشگران جهان را به خود جلب می کند. (ولا،1384).
نویسندگان
سمانه کرمانشاهی
کارشناسی ارشد در رشته مدیریت جهانگردی (M.A)،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی آبا گروه مدیریت جهانگردی، گرایش برنامه ریزی و توسعه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :