تحلیل ساختاری دو حکایت از تاریخ بیهقی بر اساس نظریه گریماس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جستارهای ادبی، زبان و ارتباطات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: LANGUAGE01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طارق سلامات

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

چکیده

گریماس با طرح سه پی رفت اجرایی، پیمانی و متمایز کننده تلاش کرده است تا ثابت کند بیشتر داستان ها یا از وضعیتی منفی به وضعیتی مثبت حرکت می کنند و یا از وضعیتی مثبت به شکستن پیمان منجر می شوند.در پژوهش حاضر با استفاده از دو الگوی کنشگر و پی رفت های گریماس و با روش تحلیلی توصیفی به بررسی دو حکایت از تاریخ بیهقی پرداخته شده است .یافته های پژوهش نشان می دهدکه این دو حکایت هر کدام با یکی از دو حالت مورد نظر گریماس مطابقت می کند. در حکایت فروگرفتن اریارق، روایت از ازوضعیتیمثبت- رضایت امیر- بهشکستنپیمان- به بند کشیده شدن اریارق- منجرمیشود در حالی که در حکایت فروگیری غازی مسیر روایت ازوضعیتیمنفی- ترس و وحشت غازی از دستگیر شدن-بهوضعیتیمثبت ( امان دادن سلطان به غازی)حرکتمیکند.

کلیدواژه ها

پی رفت ها ، فروگیری اریارق، فروگیری غازی، کنشگر ، نظریه گریماس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.