تبیین فرایند کسب دانش در آموزش پرستاری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
- کد COI اختصاصی: IKMC08_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1034
نویسندگان
مربی، پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پرستاری و مامایی همدان، گروه پرستاری همدان
استادیار، پرستاری، گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی، گروه آموزش پزشکی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشیار مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
مقدمه: در جوامع امروزی دانش عنوان دارایی با ارزش اجتماعی شناخته می شود و نظام آموزشی به دنبال یافتن استراتژی های است که آن ها را مجاز به ساخت دانش و تجارب آن ها کند. اصالت نظام آموزشی کس با، نگهداری و انتقال دانش به دانشجویان و جامعه است و در این رابطه کسب دانش دارای اهمیت زیادی است. هدف این مطالعه تدوین فرایند کسب دانش و آموزش پرستاری است.روش کار: در این مطالعه روش گراندد تئوری استرائوس و کوربین (نسخه 1٬998) مورد استفاده قرار گرفت. گراندد تئوری رویکرد جامعی را برای جمع آوری ، سازماندهی و تحلیل داده ها فراهم می کند. داده ها از طریق 32 مصاحبه نیمه ساختار یافته شامل 19 مصاحبه با اعضای هیئت علمی و 13 مصاحبه با دانشجویان پرستاری جمع آوری گردید. نمونه گیری هدفمند و نظری انجام گرفت گفته داده ها به شکل استقرایی جمع آوری شدند. بر مبنای روش استرائوس و کوربین داده ها به شکل جزیی، عمیق و مدام مورد مقایسه قرار گرفتن. نتایج: طبقه اصلی دربردارنده حرکت در جهت اهداف بالا دستی، رشد فردی و تعالی حرفه ای، پویایی نسبی و رفتار دانش گرما، تعقیب کردن جهت کسب دانش، کمبود امکانات مادی و معنوی (اخلاقی)، کسب دانش، یادگیری، انباشت/ذخیره سازی دانش با کسب دانش هم بودی داشتند . کسب دانش از طریق کسب نصفه دانش نظری پرستاری، کسب نسبی دانش بالینی پرستاری، کز بالنسبه تجارب پرستاری انجام می گرفت و به نتیجه گیری: حاصل این تحلیل یادگیری و انباشت/ذخیره سازی دانش بود. لذا لازم است که مدیریت دانش در رسالت و برنامه ریزی استراتژیک آموزش پرستاری گنجانده شود و جهت کسب دانش کاربردی در برنامه ریزی عملیات برنامه ریزی گردد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در امور مالی: شناخت حوزه های تحقیقاتی
- رهبری سالم و ارتقای سلامت محیط کار، پیش نیازهای سلامت سازمانی
- کرونا منطقه گرایی چیست؟ تفاوت واکنش های منطقه ای به کووید-۱۹ در ایتالیا
- راهکارهای مهار کرونا توسط کشورهای موفق جهان
- تجارب مدیریت بحران در شرکت آب و فاضلاب استان قم در مواجهه با پاندمی کرونا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.