سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: IACUT02_428
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,995
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مفهوم فضای نیمه باز در معماری، جهت هویت بخشی به معماری سکونت گاه ها
چکیده مقاله:
توجه به فضای باز و نیمهباز بهعنوان یکی از فاکتورهای کیفی درگیر با سکونت بر همگان پوشیده نیست. بی شک سلامتانسان به نحوی بستگی به نوع رابطه ی او با محیط طبیعی دارد. در این خصوص یکی از راهکارها، توجه به فضاهایی ازمحیط های مسکونی است که به صورت باز و نیمه باز می توانند نقشی در ساختار بنا ایفا نمایند، به طوریکه ضمن تأمینمنظر موردنظر به لحاظ امنیت فیزیکی و روانشناختی موردقبول کاربران قرار گیرد. این در حالی است که در معماریگذشته ی ایران، فضای باز و نیمه باز از عناصر کلیدی در الفبای طراحی معماری مسکونی بوده است؛ اما امروزه شاهد آنیمکه نادیده گرفتن فضاهای باز و نیمه باز و ساخت سکونتگاه هایی به صورت فضای بسته موجب حذف بخشی از کیفیاتمورد مطالبه ی ساکنین شده است. در این تحقیق موضوع امکان ارتباط از طریق فضاهای نیمه باز در محیط های مسکونیبه عنوان راهکاری که دارای سابقه ی قابل ملاحظه در طراحی و ساخت ابنیه ی مسکونی می باشد، موردتوجه قرارگرفتهاست. به عبارتی دیگر پرسش تحقیق این است که چگونه می توان از طریق تأمین و طراحی فضاهای نیمه باز در محیط هایمسکونی علاوه بر امکان ارتباط ساکنین با محیط طبیعی، هویت بنا را احراز نمود. این تحقیق بر اساس توصیف و تحلیلاطلاعات از طریق منابع کتابخانه ای و استدلال منطقی صورت پذیرفته است. در پایان این نتیجه حاصل شد که درنمونه های جدید می توان به نحویکه نیاز به خلوت مطلوب، اشراف و امکان برقراری قلمرو پایی میسر باشد، از ایوان ها وتراس ها به عنوان فضای نیمه باز و راهروها و مکان های عمومی با شرایط حفظ اجتماع پذیری، در راستای هویت بخشی بهمعماری مسکونی معاصر استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
فضا، سكونت، فضاي باز و نيمه باز، هويت
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/532083/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:غلامعلی زاده، حمزه و سهرابی، رعنا،1395،بررسی مفهوم فضای نیمه باز در معماری، جهت هویت بخشی به معماری سکونت گاه ها،دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم،تهران،،،https://civilica.com/doc/532083
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، غلامعلی زاده، حمزه؛ رعنا سهرابی)
برای بار دوم به بعد: (1395، غلامعلی زاده؛ سهرابی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بازشناسی مفهوم فضای باز بسته و نیمه باز در معماری خانه های سنتی و معاصر
- بررسی نقش و عملکرد فضاهای باز و نیمه باز در مجتمع مسکونی پایدار
- تبیین نقش فضای نیمه باز در کیفیت رفتار ساکنین با رویکرد تبیین تعاریف و مفاهیم متفاوت فضای نیمه باز با تاکید بر الگوی رفتاری در جهت رسیدن به تعریفی جامع در حیطه روانشناسی از مفهوم فضای نیمه باز
- ایوان در معماری ایران
- بررسی تاثیر فضای سبز در مجتمع های مسکونی بر افزایش تعامل اجتماعی (نمونه موردی:مجتمع مسکونی پاوان سنندج)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.