مطالعه و ارزیابی کیفیت هوای بیمارستان امام خمینی تهران مبتنی بر اندازه گیری ذرات معلق PM1 , PM2.5 , PM10

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE08_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری وریج کاظمی

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست،دانشکده محیط زیست وانرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم و تحقیقات تهران

نبی اله منصوری

دانشیار دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد علوم و تحقیقات

فرامرز معطر

استاد دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مصطفی خضری

دانشیار دانشکده محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

کیفیت هوای داخل ساختمان خصوصا در محیط های درمانی اهمیت ویژه ای دارد و بر سلامت پرسنل و بیماران به طور مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار است. مطالعات نشان می دهد که کیفیت هوای داخل ساختمان متاثر از هوای بیرون است. از آن جایی که افراد قسمت قابل توجهی از وقت خود را در فضاهای بسته سپری می کنند و اندک مطالعاتی در این زمینه موجود می باشد،لذا در این مطالعه به اندازه گیری غلظت ذرات معلق در هوای خارج و هوای داخل بیمارستان امام خمینی تهران که بیمارستانی بزرگ باقدمتی بیش از هفتاد سال و از لحاظ اقدامات درمانی بزرگ ترین بیمارستان خاورمیانه می باشد، پرداخته شده است.در این مقاله مطالعه مقطعی در بیمارستان امام خمینی تهران به مدت یکسال درفصول مختلف انجام شد. نمونه برداریها ی ذرات PM10 و PM2.5 و1PM به طور پیوسته در هوای داخل بخشهای مختلف بیمارستان و هوای خارج در سه شیفت کاری بیمارستان با استفاده از دستگاه DUST TRAK مدل 8520 ،ساخت کشور امریکا انجام شد. برای مقایسه غلظت ذرات معلق در بخش های مختلف بیمارستان با ذرات معلق هوای خارج اطراف بیمارستان از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شده، سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری جامع تری قرار گرفت. سپس نتایج بدست آمده با غلظت 24 ساعته ذرات معلق شاخص های EPA و WHO مقایسه شدند. نتایج حاکی از اینست که وضعیت کیفی هوای داخل بخشهای بیمارستان و خارج بیمارستان از لحاظ شاخص کیفیت هوا برای کلیه ذرات خوب بوده و در حد مناسب از نظر استانداردهای زیست محیطی است. با از استفاده از روش همبستگی پیرسون (Pearson-Correlation) رابطه معنی داری برای PM10 و PM2.5 و 1 PM در هوای خارج و داخل تعدادی از بخشها دیده شد (p> 0.05).از نتایج بدست آمده و تحلیل های انجام شده می توان نتیجه گرفت که میانگین نسبت PM10 و PM2.5 و1 PMدر هوای داخل بخشهای بیمارستان به هوای خارج I/O) ( دراکثرموارد کمتراز یک می باشد که نشانه تهویه مناسب دربخش هاست ولیکن در مطالعه رضایی و همکاران در بیمارستان کودکان تهران این نسبت به ترتیب برای0 PM1 ، PM2.5 896 /0 و 01 /1 بوده است که نشان دهنده پایین بودن میزان تهویه و تبادل هوا در داخل بخشها است. ارتباط معنی داری بین غلظت ذرات معلق در هوای خارج و داخل بیمارستان وجود دارد که نشان دهنده نفوذ این ذرات از هوای خارج به داخل بیمارستان است.پیشنهاد می شود به منظور ارزیابی ریسک میزان مواجهه افرادونحوه پخش الاینده ها درمحیط داخل بیمارستان از مدلهای کیفیت هوای داخل استفاده گردد.

کلیدواژه ها

بیمارستان امام خمینی تهران؛ذرات معلق؛ هوای خارج؛ کیفیت هوای داخل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.