پتروگرافی، ژئوشیمی عناصر اصلی و محیط تکتونیکی آندزیت های موجود در محدوده معدن کائولن زنوز، شمال مرند - استان آذربایجان شرقی
محل انتشار: دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,070
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGER02_097
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
چکیده مقاله:
منطقه مورد مطالعه در شمال غرب ایران و در شمال شهرمرند در استان آذربایجان شرقی واقع است. از نظر تقسیم بندی رسوبی ساختاری ایران، این منطقه در زون البرز غربی - آذربایجان قرار می گیرد. سنگ های مورد مطالعه به شکل گدازه و گنبدهای آتشفشانی در منطقه برونزد دارند. از نظر پتروگرافی دارای بافت پورفیری با زمینه دانه ریز می باشند. درشت بلورها شامل پلاژیوکلاز و هورنبلند بوده و کانی های متفرقه شامل کانی های اوپاک، آپاتیت و کانی های ثانویه شامل کلسیت و کانی های رسی، کلریت، سریسیت و کانی های اوپک می باشند. بر طبق نمودارهای ژئوشیمیایی، نمونه های مورد مطالعه در محدوده سنگ های حد واسط و آندزیت ها واقع گردیده و به سری ماگمایی کالک آلکالن تعلق دارند. از نظر ترکیب عناصر اصلی نمونه های مورد مطالعه با توجه به دارا بودن میانگین 57/31 درصد وزنی SiO2، ؛ 1/96 درصد وزنی MgO،؛ 0/45 درصد وزنی TiO2،؛ 31 درصد عدد منیزیم، نسبت K2O/Na2O برابر 0/34 و 16/29 درصد وزنی Al2O3 شبیه آندزیت های قوسی هستند. بررسی های انجام یافته بر روی نمونه های مورد مطالعه با استفاده از نمودارهای متمایز کننده محیط تکتونیکی مختلف نشان داد که آنها در یک محیط تکتونیکی مرتبط با قوس قاره ای بوجود آمده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مروت فریدآزاد
دکترای زمین شناسی - پترولوژی، عضوهیأت علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی سهند تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :