بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی شیست های جنوب شهر مشهد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,004

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCGER02_048

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

منطقه مورد مطالعه در ارتفاعات جنوب شهر مشهد و از لحاظ زمین شناسی در زون مفضلی (Suture zone) بین ارتفاعات بینالود و کپه داغ قرار دارد. سنگهای شیستی بخشی از واحد دگرگونی فیلیت مشهد را در این زون تشکیل می دهند. گسترش شهر مشهد بر روی ارتفاعات جنوبی شهر و افزایش ساخت و سازها و ایجاد کمربندی جنوبی در این محدوده سبب شده تا بررسی ویژگی های ژئوتکنیکی سنگ های محدوده برای اجرای پروژه های مهندسی از اهمیت بسزایی برخوردار گردد. در این پژوهش جهت شناخت خصوصیات مهندسی شیست های منطقه به دلیل آنیزتروپ بودن نمونه های استوانه ای در سه جهت موازی با شیستوزیته، درجه نسبت به شیستوزیته و عمود بر شیستوزیته تهیه گردید و در آزمایشگاه آزمایشات مربوط به تعیین خصوصیات مکانیکی و فیزیکی آن ها از قبیل آزمایش تک محوری، بار نقطه ای و برزیلی و نیز وزن مخصوص و اشباع و درصد رطوبت و سرعت موج فشاری انجام شد. با بررسی نتایج آزمایش تعیین مقاومت فشاری تک محوری مشاهده می شود زمانیکه بارگذاری در جهت عمود بر شیستوزیته انجام می گیرد، بیشترین مقاومت و در جهت درجه نسبت به شیستوزیته، کمترین مقاومت سنگ به دست می آید. همچنین سرعت موج P در جهت موازی سطوح تورق بیشتر از سرعت در جهت عمود بر این سطوح است و این نشان دهنده ی خاصیت آنیزوتروپی شیست هاست.

کلیدواژه ها:

شیست ، خوواص فیزیکی و مکانیکی سنگ ، آنیزوتروپی

نویسندگان

احمد برهانی تخته جان

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

غلامرضا لشکری پور

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد غفوری

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :