تناسب و الویت استفاده از اراضی بر اساس مطالعات ارزیابی منابع اراضی (مطالعه موردی: شهرستان اردبیل، نیرو نمین)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیت محمدپور

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

الناز مباشرمقدم

دانش آموخته کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

پوران فتائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

وحید ولی پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

آمایش سرزمین علمی است که با توجه به ویژگی های اکولوژیک سرزمین و شرایط اقتصادی اجتماعی آن، نوع استفاده بهینه از سرزمین را مشخص می سازد. مدل های آمایش سرزمین و اولویت بندی کاربردی در ایران، شامل مدل های کمی و کیفی قیاسی هستند، اما گاهی اوقات مشاهده می شود که به هنگام اجرای این مدل ها نتایج با آنچه در واقعیت است تفاوت دارد. در این مبحث، با توجه به نتایج مطالعات ارزیابی منابع، ابتدا محدودیت های عمده موجود در منابع اراضی مناطق مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت و سپس قابلیت و اولویت هر یک از شهرستان ها برای استفاده اصلی مشخص شد. در این مطالعه تناسب استفاده از اراضی با استفاده از مطالعات آمایش سرزمین استان و با به کارگیری روش های مختلف و با نگرش همه جانبه به ویژگی های محیطی شهرستان اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. از ویژگی های بارز این تحقیق استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی در کلیه مراحل کار برده است. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که شهرستان های اردبیل، نیز و نمین با توجه به محدودیت های خاص خود اولویت بندی مخصوص خود و تناسب استفاده متناسب با شرایط محیطی مربوط به خود را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

تناسب اراضی، آمایش، قابلیت اراضی، سیستم اطلاعاتی جغرافیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.