کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS در شهرسازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_564
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مهین کله هوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

کریم سلیمانی

استاد دانشکده منابع طبیع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

امروز یکی از مسائل عمده شهرهای کشور، فقدان مدیریت واحد شهری و عدم هماهنگی بین ادارات و سازمانهای مختلفی است که در امور مختلف شهروندان نقش دارند و در این ناهماهنگی شهروندان که پرداخت هزینه های شهری بر دوش آنان است بیشترین زیان را متحمل می شوند لذا شهرداری های اگر نتوانند اطلاعات روز خود را با سرعت و دقت به دست آورند د حل مسائل شهری برنامه ریزی و تامین منابع درامدی با مشکل روبه رو می شوند. سیستم اطلاعات جغرافیایی همانند بازویی برای میدریت شهری عمل می کند و می توان پیش بینی و برنامه ریزی لازم را به کارگیری روشها و مدلهای جدید، عملی نمود. سیستم اطلاعات مکانی در امور شهری و شهرسازی در بخش هایی مانند کاربری اراضی، جمعیت، خدمات شهری، مدیریت زمین و مسکن، معماری بافتهای فرسوده و تاریخی، تاسیسات و تجهیزات شهری، ساخت و ساز، حمل و نقل ترافیک، گردشگری، اطلاعات عمومی شهری و آموزش و آمار، کمک فراوانی به مدیراین شهری شهرسازان و مشاوران طرح های توسعه منطقه ای و شهری، برای تحلیل وضع موجود و برنامه ریزی کوتاه مدت و بلندمدت می کند. معضلات و مشکلات به وجود آمده در شهرها و خصوصا شهرهای بزرگ و حجم عظیم اطلاعات خصوصا اطلاعات مکانی ونیاز به حفظ و نگهداری این اطلاعت و تجزیه و تحلیل آ نها ما را مستلزم استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی می نماید. سیستم اطلاعات جغرافیایی در قسمتهای مختلف و به متخصصین امور شهری کمک شایانی نموده است در این مقاله به کاربردهای جی ای اس در طرح های توسعه شهری و مدیریت بحران، مکانیابی کاربریها مدیریت ملک و زمین و مکانیابی مبلمان شهری و امنیت شهری، کاربرد جی ای اس در افزایش بهره وری مدیریت شهری و در طراحی شهری به یجاد مدلهای سه بعدی جهت کمک به متخصصین این رشته اشاره دارد.

کلیدواژه ها

شهرسازی، برنامه ریزی شهری، شهرداری ، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.