به کارگیری مصالح هوشمند در ساختمان گامی به سوی آینده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_545
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن کاکی زاده

کارشنای ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

سها پورمحمد

دکتری معماری عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

باقر کریمی

دکتری معماری عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

توسعه در زمینه ی مصالح، فراورده ها و روشهای ساخت ابداعی حرکت به سوی ساختمانهایی با کارایی بالاتر و صرفه اقتصادی بهتر و سازگار محیط زیست امری ضروری می نماید ما در حال حاضر در آستانه نسل بعدی ساختمانها هستیم، ساختمانهایی با درجات متعدد از تکنولوژی جدید Hi – Tech که کاملا رفتار اکولوژیکی دارند که قادرند با بهره گیری هوشمندانه از مصالح سازگار و عملکرد مناسب در برابر تغییرات مستقیم و غیر مستقیم پیرامون خود واکنش نشان دهند و خود را با شرایط مناسب تطبیق دهند. امید است که شناخت مصالح هوشمند به صورت عملی ما معماران را در به کارگیری این مصالح که مهمترین مزیت آنها بهینه سازی و مدیریت هوشمند انرژی است ترغیب نماید. در روزگار ما جمعیت رو به افزایش و زندگی شهری همراه با مصرف بی رویه انرژی معضلی بزرگ در حفظ طبیعت هست پیش بینی و آینده نگری همواره موردتوجه مهندسان و پژوهشگران بوده است که به تحقیق و تولید ابزارهای برای استفاده از آنها در آینده می پردازند. با مرور تاریخ معماری قرن گذشته در زمینه ی آینده نگری خواهیم دید که این آینده عموما به وسیله مصالح و تکنولوژی ها مصالح هوشمند هستند مصالح هوشمند بناهای آینده بناهایی هستند که قادر خواهند بود رنگ، اندازه، شکل خود را در تبال با محیط پیرامون خویش تغییر دهند. با عرضه مواد هوشمند توانمندی های و امکانات نو در اختیار مهندسان و طراحان قرار خواهد گرفت این مصالح می توانند سبب بهبود روشهای طراحی و ساخت ساختمانهای شوند. هوشمندسازی و به طور خاص استافده از مواد و مصالح هوشمند که نسبت به مسائل محیطی واکنش نشان می دهند موجب صرفه جویی و عمر مفید ساختمان و.. می شود پژوهش به روش توصیفی تحلیل و روش جمع آوری داده ها مبتنی بر مطالعات کتابخان ه ای است مهمترین یافته ها و نتیجه ها در این نپژوهش این است که مصالح هوشمند تقریبا توانی پایدار ناپذیر ددرند. آنها می توانند در واکنش به محیط پیرامون خود چنان تغییر کنند که مصالح طبیعی غیر هوشمند قادر به آنها قادرند تحولی مثبت در معماری ساخت و ساز و روش زندگی ایجاد کنند.

کلیدواژه ها

مصالح هوشمند، تکنولوژی های نوین، ساختمانهای آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.