بررسی اقلیم معماری کاشان با استفاده از روش ماهانی و اولگی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_494
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حکمت نیا

دانشیار ، دانشگاه پیام نور رضوانشهر یزد

بهاره نیکخواه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی آمایش شهری، دانشگاه پیام نور تهران جنوب

چکیده

فضاهای داخلی ساختمان متأثر از اقلیم مورد نظر بوده و اقلیم نیز به نوبه خود شناخت عوامل اقلیمی تا آنجا که با آسایش انسان رابطه برقرار می کند، نتیجه عواملی چون تابش آفتاب، دما، رطوبت هوا، وزش باد و میزان بارندگی است که با توجه به اهداف طراحی اقلیمی در هر منطقه آب و هوایی و پیش بینی مواردی در جهت تحقق بخشیدن به این اهداف موجب سازگاری و هماهنگی ساختمان ها با شرایط اقلیمی می شود . به منظور بررسی آسایش و اقلیم معماری در شهرستان کاشان به روش ماهانی و اولگی آمارهای مربوط به میانگین حداکثر و حداقل دما ، حداکثر و حداقل رطوبت ، بارش و باد مربوط به دوره آماری 1961 تا 2010 میلادی را از سایت هواشناسی چهارمحال و بختیار اخذ و با استفاده از نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد کاشان در روش ماهانی در 6 ماه از سال یعنی فروردین، اردیبهشت، خرداد، مهر، آبان و اسفند در گروه رطوبتی 2 و ماههای تیر،مرداد و شهریور در گروه رطوبتی 2 و ماههای آذر، دی، و بهمن در گروه رطوبتی4 که رطوبتی بین 50 تا 70 درصد دارند قرار گرفته اند و گروه رطوبتی 4 که نیاز به رطوبت نسبی بیش از 70 درصد دارد در شهرستان کاشان با توجه به نوع اقلیم و دوری از منابع رطوبتی فاقد گروه رطوبتی 4 می باشد. همچنین روش ماهانی نشان دهنده این می باشد که کاشان در فصل پاییز و زمستان ، روز در مرز منطقه آسایش ولی در شب به جز ماه مهر در بقیه ی ماه های فصل پاییز و زمستان در شب شرایط شبانه سرد و مرطوب حاکم می باشد . در فصل های بهار و تابستان روز در منطقه گرم و خیلی گرم ولی در شب در مرز منطقه آسایش قرار دارد

کلیدواژه ها

اقلیم ، معماری ، اولگی ، ماهانی ، کاشان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.