ارزیای فرصتها و چالشهای گردشگری استان خراسان شمالی با استفاده از شاخصهای زیست اقلیمی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_428
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت اله مافی

دکتری جغرافیا دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد وعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

ابوالقاسم خودکامه

دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهر یدانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

حمید عرب

انشجوی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

چکیده

توریسم در دنیای ارتباطی امروز یک حرکت جدید و یکی از عناصر مهم و اثرگذار ارتباطی بین تمدنها تلقی می شود صنعت توریسم نقش بسیار قدرتمندی در روند توسعه کشورها به عهده دارد و دراای ابعاد گسترده ای است که مهمترین زمینه های مورد توجه ملل مختلف ابعاد اقتصادی اجتماعی و فرهنگی است که ارتباط بین ملل و جوامع مختلف در تحقق این زمینه ها و شرایط ضرورتی اجتناب ناپذیر است. در سالهای اخیر، گردشگری منبع درآمد سرشار در تجارت جهانی و عنصر مهمی در بهبود و تنظیم موازنه بازرگانی و تراز پرداختهای بسیاری از کشورها شده است اقلیم به عنوان میانگین شرایط نسبتا دراز مدت جوی یکی از عناصر مهم تشکیل دهنده محیط زندگی ماست . تامین آب اشامیدانی سالم و کافی تامین غذا، تامین انرژی، فعالیهای صنعتی، هوای پاک و سالم حمل و نقل و ارتباطات ورزش و گردشگری از جمله نیازها فعالیتهای انسان امروزی است که برنامه ریزی و مدیریت بهینه آن نیازمند توجه جدی به شرایط اقلیمی است بنابراین اقلیم معیار مهمی در استقرار مراکز گردشگری است به طوری که مطالعه ویژگی های اقلیمی هر مکان می تواند در تعیین مناطق مورد نیاز برای گونه های خاصی از فعالیتهای گردشگری کمکهای شایان توجهی به برنامه ریزیان و مدیران امر گردشگی نماید در این پژوهش سعی شد است که به ارزیابی فرصتها و چالشهای گردشگری استان خراسان شمالی با استفاده از شاخصهای زیست اقلیمی بپردازد. روش به کار گرفته شده در این تحقیق توصیفی تحلیل بوده و براساس زمان گرداروی اطلاعات از نوع تحقیقات مقطعی است روش جمع اوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای و مطالعات میدانی صورت گرفته که با استفاده از مدل تحلیل SWOT به تجزیه و تحلیل اطلاعت دریافتی پرداخته شدهاست.

کلیدواژه ها

گردشگری، اقلیم، آسایش انسان، خراسان شمالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.