طراحی و پیاده سازی تراشه کنترل کننده فازی نوع دوم بازه ای با استفاده از مدارات مد جریان
محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی برق ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 574
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INCEE03_032
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
در این مقاله ، برای نخستین بار، یک کنترل کننده فازی نوع 2 بازه ای بر اساس مفهوم عدم قطعیت زدایی، ارایه و ساختار مداری آن، بصورت آنالوگ و در مد جریان طراحی و شبیه سازی گردیده است. در ساختار ارایه شده، مدار جدیدی برای بلوک فازیساز جهت ایجاد توابع عضویت ذوزنقه ای، مثلثی و گوسین طراحی وپیاده سازی شده است که از جمله مزایای آن می توان به قابلیت برنامه پذیری و همچنین کنترل پذیری شیب و ارتفاع توابع عضویت که از ضروریات توابع عضویتنوع 2 است در آن اشاره کرد. در بلوک پایگاه قواعد، ساختار جدیدی برای اجرای عملیات مینیمم گیری در قالب یک ساختار مداری نوین ارایه گردیده است که ازجمله مهمترین مزایای آن نسبت به موارد مشابه کار شده ی قبلی، محدوده ی بالای رنجDC سرعت بالا و توان مصرفی پایین آن است که این مشخصه ها، وجه تمایز و برتری اصلی این ساختار ارایه شده است. اما همان طور که می دانیم پیاده سازی سخت افزاری در سطح ترانزیستوری فازی زدایی در کنتر ل کننده های فازی نوع 2، امری تقریبا غیرممکن است. در این مقاله ساختار فرمولی براساس مفهوم عدم قطعیت زدایی، استفاده و پیاده سازی شده است که پیاده سازی سخت افزاری فازی زدایی نوع 2 بازه ای را ممکن ساخته است. این ساختار در بلوک فازی زدایی نوع 2 بازه ای قبل از مرکز ثقل گیری استفاده شده است.در کنترل کننده فازی نوع 2 بازه ای پیشنهادی، ساختار مداری با توان مصرفی پایین و سرعت بالا در سطح مداریCMOSطراحی و شبیه سازی گردیده است. سرعت این کنترل کننده در حدودMFLIPS85.2 و مساحت تراشه طراحی شده برای آن در حدودmm2 0.169 می باشد. ساختار کنترل کننده فازی نوع 2 بازه ای پیشنهادی با استفاده از نرم افزارHSPICEدر فناوریum CMOS0.35 استاندارد در سطح ٤٩ شبیه سازی و همچنین ساختار چینش آن با استفاده از نرم افزارCADANCE طراحی شده است.
کلیدواژه ها:
مدارهای مد جریان ، کنترل کننده فازی نوع 2بازه ای ، عدم قطعیت زدایی ، فازیسازی ، فازی زدایی مرکز ثقل ، عملیات مینیمم گیری
نویسندگان
سیدبهزاد زهرائی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق- الکترونیک، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران
صادق امینی فر
استادیار گروه مهندسی برق، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :