سبک شناختی قصیده «أنشوده المطر» بدر شاکر سیاب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHBTM01_298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت ملا ابراهیمی

دانشیار دانشگاه تهران

علی باقری

کارشناس ارشد زبان و ادبیات عربی دانشگاه تهران

چکیده

سبک شناسی رهیافتی است نقادانه که از یافته های علم زبان شناسی برای تحلیل متون استفاده می کند و با مطالعه خردترین لایه های متن تا کلان ترین آن، سعی در راه یابی به منظومه فکری خالق متن دارد. قصیده أنشوده المطر، از سروده های معروف بدر شاکر سیاب، شاعر معاصر عراقی، است که شهرت بسزایی را برای سراینده اش به ارمغان آورده است. نگارندگان در این مقاله کوشیده اند تا با بررسی سبک شناختی این قصیده در سه سطح زبانی، ادبی و فکری، به لایه های پنهان متن و نگرش سیاسی و اجتماعی شاعر راه یابند. از یافته های تحقیق بر می آید که تمامی اتفاقات این قصیده در شب رخ می دهد و شاعر با تصویر پردازی ظلمت و تاریکی شب بر آن است تا ظلم و خفقان روزگار خود را به مخاطبش بازشناسد. سیاب در نهایت با دعوت مردم به خیزش و جنبش سعی در زدودن پرده سیاه شب و دست یافتن به صبح امید و انقلاب دارد.

کلیدواژه ها

سبک شناسی، سیاب، شعر معاصر، قصیده أنشوده المطر، انقلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.