تکنیک های داده کاوی برای تشخیص وکشف تقلب صورتهای مالی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حسابداری، مدیریت و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAA02_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1074
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صفری گرایلی

استاد یار گروه حسابداری،واحدبندرگز،دانشگاه آزاد اسلامی،بندرگز،ایران

فاطمه رشیدآزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز

زهره رحمانی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز

فرزانه امیری لروند

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بندرگز

چکیده

تقلب از پدیده های رایج و متداول در کسب و کار است و طبق بخش 24 استانداردهای حسابرسی ایران عمل فریبکارانه یک یاچند نفر از مدیران، کارکنان یا اشخاص ثالث برای برخورداری از مزیتی ناروا عبارتست از هرگونه اقدام عمدی یا غیرقانونی. بنابراین پیشگیری باکشف تقلب های با اهمیت در صورتهای مالی، همواره کانون توجه سرمایه گذاران، قانونگذاران، استاندارد گذاران، مدیران و حسابرسانبوده است. مقاله حاضر، اثربخشی تکنیک های داده کاوی در تشخیص رفتارهای متقلبانه شرکت هایی که صورت های مالی متقلبانه گزارش نموده اند را بررسی کرده تا عوامل مؤثر بر اینگونه رفتارها را شناسایی کرد. داده کاوی پل ارتباطی میان علم آمار، علم کامپیوتر، هوش مصنوعی، الگوشناسی، فراگیری ماشین و بارنمایی بصری داده ها می باشد که در چارچوب فرایندی، استخراج اطلاعاتمعتبر، از پیش ناشناخته، قابل فهم و قابل اعتماد از پایگاه داده های بزرگ امکان پذیر می گردد و استفاده از آن در تصمیم گیری در فعالیت های تجاری مهم نظیر ارتقاء کیفیت سودمندی اطلاعات از طریق شناسایی تقلب های مالی میسر می شود. این پژوهش به روش شناخت تاریخی با بهره گیری از اسناد کتابخانه هایی و به پشتوانه پیشینه و تحقیقات محققان، شواهدی لازم جهت پاسخ به سؤالات تحقیق ارائه می کند. نتایج مطالعه نشان می دهد که اولا، تکنیک های داده کاوی، در شناسایی در صورتهای مالی متقلبانه سودمند هستند. ثانیاً، داده کا وی، به عنوان کانون هدایت فکر در مدیریت کسب و کارها جهت کشف تقلب میتواند مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

داده کاوی، تشخیص تقلب، تقلب های مالی، ابزارهای داده کاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.