نقش بکار گیری الگوهای بومی معماری و فرهنگی-اجتماعی در طراحی فضای معماری با مشارکت بیشتر زنان در حفظ و هویت و میراث روستایی در مازندران
محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی شهرسازی، عمران،معماری
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 868
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOA01_009
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
نگاهی گذرا به سیمای روستاهای ایران گویای تنوع بسیار در میان آنهاست ، نیمی از سکونتگاه های آن بر بنیاد معماری بومیو سنتی وبه مفهوم گویاتر معماری روستایی است . در نگاه نخست به نظر می رسد که معماری بومی روستاها کاملا تابعشرایط اقلیمی و جغرافیای طبیعی منطقه است . اما با بررسی ژرف تر، وجوه پنهانی تاثیر پذیر از شرایط اجتماعی- فرهنگی نیز آشکار می شود . نقش پنهان زن مهمترین اثر را در دستیابی به توسعه پایدار و بلندمدت در جامعه دارد. لذا عامل اساسی، در تربیت نیروی انسانی آینده جامعه است اما موقعیت زنان در مازندران به گونه دیگری است و می توان جایگاه ویژه زنان درفرهنگ مازندران را احساس کرد ، زن به اقتضای کار و شغلش (کشاورزی) مادر و سرور طبیعت دانسته می شود. این مقالهدر پی یافتن عواملی فرهنگی اجتماعی و چگونگی تاثیر آنها بر شکل گیری معماری بومی در روستاهای مازندران است. و به دنبال چگونگی ایجاد انگیزه بیشتر در مشارکت زنان در راستای این موضوع می باشد.چرا که سنتها و عقاید ،پندارها وباورهای درونی انسان ،در هر گوشه از این کره خاکی به معماری روستا طرح خاصی بخشیده است. این پتانسیل در اینمنطقه وجود دارد که بتوان امکان مشارکت بیشتر زنان را بوجود آورد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا اسلامی بین
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد سیرجان
مهدی خاکزند
دکترای معماری ، استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :