مرور جامعه محوری بر جاذبه های گردشگری بازارتبریز ( با تاکید بر نگرش اهالی بازار سنتی شهر تبریز در امکان سنجی و نیاز سنجی گردشگری بازار)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 380
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SAREBANAN01_079
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
مرور جامعه محوری بر جاذبه های گردشگری بازارهای سنتی شهری در راستای توسعه صنعت گردشگری شهری می باشد در این تحقیق تاکید بر نگرش اهالی بازار سنتی شهر تبریز در امکان سنجی و نیاز سنجی گردشگری بازار مد نظر است، این بازار با داشتن حدود ۵۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۲۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته بازار، ۱۱ باب دالان و ۹ باب مدرسه دینی، به عنوان اصلی ترین مرکز داد و ستد و مراودات فرهنگی مردم تبریز و گردشگران شناخته می شود تلاش در جهت شناخت و معرفی مکانهای توریستی و جاذبه های گردشگری شهری در کشور، به عنوان واحد مورد تحقیق ، یک نیاز محسوب می شود. از آن جا که فعالیت های گردشگری با استفاده از منابع انسانی است باید راهی برای مدیریت استفاده پایدار از این منابع طراحی شود، اهداف گردشگری جامعه محور همیشه متمرکز بر حفاظت از منابع و یا در ارتباط با توسعه ی اقتصادی نیست بلکه در بسیاری از موارد حفاظت از فرهنگ، توانمند سازی جامعه یا نسل ها، کاهش تضاد و افزایش و بهبود مشارکت توسط ذی نفعان نیز جز اهداف اولیه مطرح می شود. در نگرش جامع بر نمونه های مورد مطالعه، بازار امیر، بازار بلورفروشان یا قیزبستی، بازار حرمخانه ،بازار شیشه گرخانه ،بازار صادقیه، بازار عباچی، بازار کفاشان، بازار یمنی دوز، راسته بازار با تیمچه ها و سراهای اختصاصی هر کدام معرفی و مورد بررسی قرار گرفته اند. در این مطالعه از پرسش نامه محقق ساخته ومصاحبه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. یک نمونه 800 نفری انتخاب شده و پرسش نامه ها به صورت تصادفی در اختیار آنها قرار گرفته است. و مصاحبه با صاحب نظران بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه شیخ الاسلامی
دبیر و مدرس مراکز آموزشی استان آذربایجان شرقی ( کارشناسی زمین شناسی اقتصادی دانشگاه تربیت معلم تهران)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :