بررسی قوت ها؛ ضعف ها؛ فرصت ها و تهدیدهای گردشگری در استان آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین سمینار علمی تخصصی جاذبه ها و دافعه های گردشگری آذربایجان شرقی
  • کد COI اختصاصی: SAREBANAN01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوب بابایی

کارشناس ارشد جغرافیاو برنامه ریزی

کریم حسین زاده دلیر

استاد برنامه ریزی شهری دانشگاه تبریز

مهدی بابایی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی

صفر حاجی آقازاده

دانشجوی دکترای جغرافیا دانشگاه آزاد مرند

چکیده

گردشگری فعالیت اقتصادی است با بار فرهنگی که به عنوان یکی از منابع مهم درآمد در اغلب کشورها مورد توجه است که تاثیرات قابل توجهی در اقتصاد محلی و منطقه ای و ملی دارد. هدف پژوهش حاضر شناخت قوت ها؛ ضعف ها؛ فرصت ها و تهدیدهای گردشگری در استان آذربایجان شرقی در صنعت گردشگری می باشد. روش تحقیق در مقاله حاضر براساس هدف از نوع کاربردی و براساس روش و ماهیت از نوع توصیفی- تحلیلی بوده؛. به منظور رسیدن به این اهداف از روش SWOT ؛ که ابزاری برای بهره برداری در مراحل مقدماتی تصمیم گیری و به عنوان پیش درآمد در امر برنامه ریزی استراتژیک در نوع کاربردی آن تلقی می شود استفاده شده است.نتایج حاصل از داده ها بیانگراین امر است این که محدوده مورد مطالعه با دارا بودن توانمندیهای بالای گردش پذیری مولفه های وجود چشم اندازهای طبیعی منحصر بفرد؛اعتقاد کامل و راسخ مسئولان به اشتغال زایی به وسیله گسترش صنعت توریسم؛ برخورداری ناحیه از اقلیم مناسب ؛کاهش مهاجرت با ایجاد فرصت های شغلی در بخش گردشگری؛انگیزه سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش توریسم؛ وجود جاذبه ها و آثار تاریخی؛ فرهنگی؛مذهبی؛ کاخ ها و موزه ها؛ وجود آداب و رسوم و فرهنگ غنی بومی و محلی؛مهمترین نقاط قوت داخلی؛ و ضعف برنامه ریزی وسرمایه گذاری دولت در بخش گردشگری؛ نامناسب بودن امکانات اقامتی و رفاهی برخی نقاط گردش پذیر؛ نامناسب بودن امکانات و تجهیزات زیربنایی برخی نقاط گردش پذیر؛ تعارض میان فرهنگ گردشگران با مردم محدوده؛ ناشناخته ماندن بعضی از جاذبه های گردشگری منطقه؛ عدم نظارت کافی و مستمر بر واحدهای پذیرایی و اقامتی؛ از مهمترین تهدیدات برای گردشگری استان محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

آذربایجان شرقی؛ قوت ها و ضعف ها؛ فرصت ها و تهدیدها؛گردشگری؛ SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.