تحلیل بیومکانیکی حرکت پرش طول در ورزشکاران مرد
محل انتشار: نهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,899
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICBME09_044
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1387
چکیده مقاله:
در این تحقیق سعی شده است با اندازه گیری مقادیر پارامترهای موثر در نحوه عملکرد حرکت پرش طول، از دو ورزشکار قهرمان این رشته، به تحلیل این حرکت پرداخته شود. چندین تست از ورزشکاران در فرکانس 50 هرتز که مورد تایید قرار گرفت، ضبط و ثبت شد. داده های سینماتیکی اعم از جابجایی خطی و زاویه ای در صفحه سجیتال در مرحله جهش (Take Off) از طریق سیستم فیلم برداری و نرم افزاری ELITE به دست آمده که مبنای محاسبات پارامترهای بعدی اعم از سرعت عمودی، سرعت زاویه ای، شتاب خطی و زاویه ای، نیرو و گشتاور وارد بر مرکز جرم رابط ها و نیز بر مفاصل قرار گرفتند. این موضوع تایید شد که سرعت جهش متاثر از سرعت متوسط در مرحله دورخیز می باشد و هر چقدر سرعت در لحظه جهش بیشتر باشد، نیروی عمودی تولید شده بزرگتر و در نهایت پرش طول بهتری صورت می پذیرد. همچنین تاثیر محل مرکز جرم نسبت به مرکز دوران مطالعه شد و این مطلب نیز مورد تایید قرار گرفت که هر چه مرکز جرم پایینتر از مرکز دوران واقع شود، ورزشکار می بایست نیرو و گشتاور بیش از حد مورد نیاز، به مفاصل خود وارد آورد تا به رکورد مطلوب برسد.
نویسندگان
علی رضا شیرازی
کارشناس مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
بهروز نظری
کارشناس مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
محمد حق پناهی
دانشیار گروه مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
محمدرضا ملاک زاده
مربی گروه بیومکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :