پاکسازی آلودگی‌های ناشی از حوادث حمل و نقل با بکار گیری معرف فنتون در آلودگی زدایی مناطق آلوده در حین و بعد از نشت مواد شیمیایی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس حمل و نقل مواد خطرناک و اثرات زیست محیطی آن
  • کد COI اختصاصی: HAZMAT01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین میسمی

سعیده سعیدی

کارشناس ارشد مرکز ملی مقاوم سازی ایران، تهران

مریم رضائی

کارشناس مرکز ملی مقاوم سازی ایران، تهران

ابوالفضل زرنگاریان

کارشناس ارشد مرکز ملی مقاوم سازی ایران، تهران

چکیده

امروزه راهکارهای متعددی در آلودگی زدایی از مناطق آلوده شده به آلاینده‌های شیمیایی، صنعتی و نفتی بکارگرفته می‌شود که بعضی از این راهکارها نظیر بکارگیری معرف بسیار توانمندند. فنتون بر روی ماده شیمیایی ناشی از نشت ماده شیمیایی در جاده و کناره های جاده (شانه های راه) یا در مسیل ها و آبراهه های مسیر راه مؤثر می باشد. در کشورهائی نظیر آمریکا، کانادا و کنگوبرازاوی، فنتون در رفع آلودگی های شیمیایی و میکروبی در حوادث پیش آمده در راه ها و سایت های نظامی و سایت های خدماتی بکارگیری شده است. کاربرد این ماده در سایت آلوده به مواد شیمیایی، بیوشیمیایی و گاهاً میکروبی مسیرهای تردد کارخانجات داروسازی و محصولات شیمیایی و همچنین در سایت های پتروشیمی از سال 1970 تا کنون نسبت به مواد مشابه چندین برابر گردیده است. در این مقاله سعی شده با بیان توانمندی های معرف فنتون و ارائه قابلیت های آن گامی در جهت بکارگیری آن در آلودگی‌زدایی مناطق آلوده به مواد شیمیایی و گاهاً میکروبی که ناشی از نشت مواد شیمیایی است و کاهش اثرات زیست محیطی این مواد برداشته شود. در تحقیقات گسترده‌ای که صورت گرفته از ناحیه معرف فنتون در حین تولید بهره‌برداری و بعد از مصرف، این ماده تولید محصول جانبی مضری برای انسان و محیط زیست نکرده است. گرچه از معرف فنتون در موارد بسیاری در تصفیه آلاینده‌های محیطی آب، فاضلاب و حتی تصفیه خاکهای آلوده در سطح دنیا بکار رفته است اما در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله مکانیسم عمل و کاربردهای معرف فنتون در آلودگی زدایی راه و مسیل به مواد شیمیایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کلیدواژه ها

راه، فنتون، فتوفنتون، مواد شیمیایی، آلودگی‌زدایی، پسماند شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.