سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: ICDAN02_144
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 346
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بیابان و بیابان زایی
چکیده مقاله:
بیابان از مجموعه ای هدفمند(اکوسیستم)از موجودات جاندار و بی جان که رابطه ای وابسته وپیوسته با هم دارند تشکیل شده است. بیابان زایی در ایران یک موضوع فرابخشی بوده و معلول عوامل متعددی است که با توجه به شرایط ویژه هرمنطقه از جمله ویژگی های طبیعی و ساختاراجتماعی فرهنگی واقتصادی حاکم بوجود آمده است. پدیده بیابان زایی عبارت است از تخریب اراضی در نواحی خشک،نیمه خشک، و نیمه مرطوب خشک ناشی از عوامل متعددی چون تغییرات اقلیمی و فعالیت های انسانی، عوامل موثر بر بیابان زایی شامل عوامل محیطی چون،هوا و اقلیم ،ژئومورفولوژی، کمیت و کیفیت منابع آب و خاک و عوامل انسانی چون، تخریب منابع گیاهی، تخریب منابع آب، تخریب منابع خاک و اراضی می باشد. برپایه پژوهش های درآسیای مرکزی عوامل انسانی ازفاکتورهای غالب و عمده موثر بربیابان زایی است به طوری که 87 درصد عوامل بیابان زایی را به خود اختصاص می دهد و تنها 13 درصد آن مربوط به عوامل طبیعی است یک سری عوامل نیز باعث شدت بیان زایی می شوند که شامل سیل، تخریب منابع طبیعی، شور شدن خاک و اب و توسعه شهری و صنعتی می باشد. از راه های مهار بیان زایی می توان به نهال کاری و بذر پاشی، مدیریت درست امور کشاورزی در جهت بهبود کمیت و کیفیت ابیاری، انسداد چاه های غیر مجاز و کنترل بهره برداری چاه های دارای پروانه و استفاده از گونه گیاهی مقاوم سالسولا ریدیگا در برابر شرایط نامساعد زیستی اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
بيابان ،بيابان زايي، عوامل انساني،عوامل محيطي،بيابان زدايي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/512970/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسدی، مهین و نوذری، هانیه،1395،بیابان و بیابان زایی،دومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی،گرگان،،،https://civilica.com/doc/512970
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، اسدی، مهین؛ هانیه نوذری)
برای بار دوم به بعد: (1395، اسدی؛ نوذری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بازنگری اقتصاد،حقوق ،اخلاق وفرهنگ محیط زیست
- بحران آب و خشکسالی و تاثیر آن بر زندگی شهرنشینی
- بررسی اثرات زیست محیطی اقتصادی و اجتماعی خشکسالی و راه های مقابله با آن
- بررسی اثرات پیامدها و زیانهای خشکسالی
- لزوم به کارگیری رویکرد جامعه محوری درمدیریت بحران و استفاده ازتجارب سایرکشورها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.