بررسی تاثیر گیاه سوزن چوپانشانه ونوس بر پارامتر های سیستم ایمنی، برخی فراسنجههای خونی و مورفولوژی روده و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,215
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICDAN02_080
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور مطالعه اثر گیاه سوزن چوپان(shepherd s needle) برپارامترهای سیستم ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و مورفولوژی روده صورت گرفت. دراین آزمایش درصد لاشه، کلسترول، تری گلیسرید، تیترآنتی بادی ومرفولوژی روده خصوصیات لاشه درهریک از تیمارها به طور جداگانه اندازه گیری شدند. جهت ارزیابی سیستم ایمنی درروزهای 21 و 35 به دو قطعه از هر واحدآزمایشی مقدار 0/1 میلی لیتر سوسپانسیون گلبول قرمز گوسفند0/5 درصد دربافر فسفات استریل، از طریق عضله سینه تزریق شد سپس 7 روز بعداز هر تزریق یعنی روزهای 28 و 42 از همان پرنده ها که به وسیله رنگ مشخص شده اند از طریق ورید بالحدود یک میلی لیتر خون گرفته شد جهت جداشدن سرم از خون لخته شده نمونه ها به مدت یک شب در دمای اتاق نگهداری شده سرم به دست آمده با سرعت 4000دور در دقیقه و به مدت 15 دقیقه سانتریفیوژ شده، سپس سرم هادر دمای 20- درجه سانتی گراد تا زمان انجام آزمایش قرار داده شد. در انتهای دوره پرورش(روز42) از هر واحد آزمایشی 2- قطعه پرنده انتخاب شد و از آن ها جهت اندازه گیری کلسترول سرم و تری گلیسرید از طریق ورید بال، خونگیری به عمل آمد، پس از انعقاد خون نمونه های سرم جداشده به میکروتیوب منتقل شده و برای اطمینان از عدم باقی ماندن لخته درسرم سانتریفیوز در دور 4000 به مدت 10 دقیقه انجام و سپس سرم شفاف به لوله دیگری منتقل شدند و تا شروع آزامایشات نمونه ها در فریزر 20- درجه ی سانتی گراد نگهداری شدند. پرنده های کشتار شده در انتخای دوره پرورش پس ازتفکیک اجزای لاشه، جهت اندازه گیری طول روده از بخش های مختلف روده، جهت بررسی مورفولوژی روده استفاده شدند. فاکتورهای اندازه گیری شده شامل: طول دئودنوم، طول ژژنوم، طول ایلنوم،طول کل روده کوچک، نسبت طول روده کوچک به وزن پرنده بود اختلاف معنی داری بین تیمارها از نظر غلظت گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول و HDL مشاهده نشد. همچنین اختلاف معنی داری بین تیمارها درمورد مورفولوژی روده مشاهده نشد و اختلاف معنی داری بین تیمارها درمورد تیتر آنتی بادی مشاهده نشدهرچند که تیمار1/5 درصد تمایل به معنی دار شدن را نشان داد و اختلاف معنی داری بین وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی جوجه های گوشتی در بین تیمارها مشاهده نشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مفید وسگری کیاسری
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان
رضا جمشیدی
استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان
مهدی مهرابادی
دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد حسن یوسفی
استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :