بررسی راندمان جذب و رهاسازی نیترات از محیط های آبی توسط نانو زئولیت آلی ساخته شده با سورفکتانت کاتیونی هگزادسیل تری متیل آمونیم
محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه محیط زیست و بحران های پیش رو (با محوریت کمبود آب و آلودگی های شهری و صنعتی)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 701
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ENVCO01_042
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
تصور نادرست افزایش عملکرد ناشی از مصرف هر چه بیشتر آب و کود شیمیایی سبب استفاده بی رویه از منابع آب و کود شده، بهطوری که تداوم این امر علاوه بر خسارت های مالی و تشدید عدم تعادل عناصر غذایی در خاک، خطرات جدی را در رابطه با آلودگیخاک و آب، مخصوصاً نیترات به وجود آورده است. امروزه استفاده از روش های جدید با استفاده از ویژگی های منحصر به فرد رس ها ورس های الی (organo-clay) جهت حذف آلودگی نیترات مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است. در این تحقیق پس از تفکیک نانوذرات زئولیت با استفاده روش سانتریفیوژ، با استفاده از سورفکتانت کاتیونی هگزادی سیل تری متیل آمونیم (HDTMA) با نسبت 200 درصد CEC ظاهری نانوزئولیت، نانوزئولیت آلی تهیه گردید. بررسی راندمان جذب و پالایش نیترات توسط نانوزئولیت آلی در سطوح مختلف غلظت 0، 3، 6، 14، 20 و 30 میلیمولار نیترات صورت گرفت. نتایج نشان داد که در نانو زئولیت آلی، راندمان جذب و پالایش نیترات در سطح سورفکتانت 200 درصد CEC، در غلظت های اولیه 3، 6، 14، 20 و 30 میلی مولار نیترات به ترتیب، 92، 88، 77، 67 و 56 درصد میباشد نانو زئولیتهای آلی علاوه بر دارا بودن راندمان بسیار بالا در جذب و حذف نیترات از محیط، ثبات و پایداری خوبی نیز در نگهداشت نیترات از خود به نمایش گذاشته اند. به طوری که درصد رهاسازی در غلظت 3 میلی مولار نیترات، بین 2/6 تا 5/7 درصد و در غلظت 14 میلی مولار نیترات، بین 8/9 تا 12/2 درصد می باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که تفکیک دقیق ذرات نانوزئولیت، در افزایش راندمان جذب و پالایش نیترات از محیط های آبی تاثیر بسیار زیادی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبا نعمتی شمس آباد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد
حسین ترابی گل سفیدی
استادیار دانشکده ی کشاورزی دانشگاه شاهد
امیرمحمد ناجی
استادیار دانشکده ی کشاورزی دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :