حدیث نبوی اثنی عشر در جوامع حدیثی فریقین
محل انتشار: کنفرانس ملی چارسوی علوم انسانی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 651
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCCH01_122
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
شناخت و تحلیل مکاتب حدیثی شیعی در سده های اولیه اسلامی از مباحث جدی در محور های مربوط به بررسی تاریخ تحول حدیث و هم چنین ادوار فقه و اجتهاد در عالم تشیع است که هدف اصلی از نوشتن این مقاله همین میباشد. علیرغم این گونه مباحث و نقش آن در شناخت زیر بناهای فکری حاکم بر حوزه های حدیثی شیعه و جایگاه آن در نوع داوری در خصوص صحت و سقم متون روایی آن سان است که شایسته است روش خوبی نمیباشد و به ویژه در زمینه حوزه های حدیث شیعی تحقیقات متنوعی به چشم نمیخورد مدینه به خاطر حضور صحابه در آن و نقل احادیث متنوع از پیامبر صلی الله علیه و آله و معصومین علیه السلام از نوعی حدیث گرایی برخوردار بوده و محدثان مدنی نیاز کمتری به نقادی عقلی در احادیث احساس میکردند کوفه نیز به دلیل برخی عوامل از جمله دوری از محل استقرار صحابه و هم چنین ائمه معصومین علیه السلام به عمل قیاس و دخالت دادن عقل در فهم معانی احادیث تمایل پیدا کرد. از این رو یافته ها نشان میدهد برخی از کسانی که در غالب منالع رجالی تضعیف شده اند بنا به اعتقاد عده ای از رجالیان به خاطر نقل احادیثی بوده که در تلقی برخی گروه ها بوی غلو از آنها استشمام میشده است به عنوان نمونه میتون به محمد بن سنان جابر بن یزید جعفی و مفضل بن عمر اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
مکتب حدیثی شیعه ، مکتب حدیثی مدینه ، سیر تحولات مکاتب حدیثی ، نص گرایی و تحلیل عقلانی در مورد مکاتب حدیثی ، حدیث در دوران های مختلف امامان شیعه
نویسندگان
حسن کیخواه نژاد
کارشناسی ارشد علوم قرآنی ،مدیر ابتدایی ناحیه دوزاهذان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :