طراحی فضاهای شهری عملگرا رویکردی به منظور توسعه پایدار اقتصادی و فرهنگی درمحیط های شهری: نمونه موردی طراحی نمایشگاه گلهای گلخانه ای در شهرستان پاکدشت

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 856

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF03_154

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

امروزه توسعه و پایداری دو مفهوم اساسی در حوزه شهر و طراحی شهری هستند. توسعه لازمه رشد و پایداری بقای شهر را تضمین می کند. درسالهای پس از جنگ جهانی مفهوم توسعه شهر به اشکال مختلف موردنظر قرار گرفت. تعامل میان دیدگاههای مختلف در دهه های 70 میلادیسبب توسعه مجدد بافت های تاریخی و گسترش حاشیه ای شهر شده. در دهه هشتاد و نود میلادی نیز این روند سبب شکل گیری موج بازآفرینی هامبتنی بر مسائل فرهنگی و اقتصادی می گردد. امروزه در شهرهای معاصر و کمتر توسعه یافته و در کلانشهرها، طراحی های مبتنی بر مسائل فرهنگی،اقتصادی (پردیس های سینمایی، مجتمع های تجاری و..) راهکاری به منظور توانمندسازی محیط های شهری مدنظر قرارگرفته است .شهرستان پاکدشتدر شرق استان تهران قرار دارد. اقتصاد این شهرستان بر مبنای کشاورزی تعریفشده. در حال حاضر این شهرستان از مهمترین تولیدکنندگان تولیداتگلخانه ای در ایران است. همچنین این شهرستان در مسیر تاریخی و مهم شرقی- غربی کشور قرار دارد. در این پژوهش سعی بر آن بوده است با توجهبه نقش و برند تولید گلهای گلخانه ای و بستر جغرافیایی شهرستان، طرح نمایشگاه گلهای گلخانه ای به عنوان عامل توانمند ساز بنیه اقتصادی وفرهنگی شهرستان معرفی گردد. بر اساس نمونه های موفق در جهان نتایج نشان می دهد که ایجاد فضاهای شهری عملگرا سبب شده است که 1-توسعه های فرهنگی و اقتصادی فزاینده شود 2- فضاهای شهری پیرامون توسعه یافته 3- سبب تعاملی مستقیم میان مردم و شهر شده و همچنینسبب تقویت حس تعلق و اهمیت مکان شده است 4- توسعه درونزا را محوریت فعالیت های شهری قرار داده است. همچنین مطالعات نشان دهدهاست طرح هایی که در آنها ملاحظات طراحانه وجود داشت در بهبود کیفیت شهرها موفق تر عمل کرده اند. در روند پژوهش، مطالعات کتابخانه ای وپیگیری پژوهش های انجام شده به منظور اشراف به مسائل مرتبط با طراحی شهری مد نظر قرار گرفته است. برای استخراج نتایج از روش هایتحقیق کیفی استفاده شده است.

کلیدواژه ها:

توسعه اقتصادی و فرهنگی ، پایداری ، فضاهای شهری ، توسعه درون زا ، پاکدشت

نویسندگان

سیامک پناهی

عضو هیات دانشگاه آزاد واحد اسلامی، واحد ابهر

حسین عالی

عضو عضو هیأتعلمی دانشگاه ایوانکی

مریم غلامی

دانشجو کارشناسی دانشگاه ایوانکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • لنگ؛ جان، طراحی شهری: گونه شناسی رویه ها و طرح ...
  • _ طباطبایی، ملک؛ معیارهای طراحی شهری و محیطی در مقیاس ...
  • سلطانی، علی؛ نامداریان، احمد علی؛ تحلیل نقش فضاهای شهری در ...
  • عباس زادگان، مصطفی؛ رضوی، حامده؛ اتخاذ رویکردی نوین برای طرح ...
  • _ ذکاوت، کامران؛ طراحی شهری: طراحی شهری و تاکیدهای محتوایی ...
  • سلطانی آزاد، فرهاد؛ طراحی شهری: طراحی شهری و جایگاه آن ...
  • حناچی، پیروز، جزوه مبانی نظری مرمت، دانشگاه تهران، 1390 ...
  • نمایش کامل مراجع