بررسی نقش اقتصادی شهرها در اقتصاد و جغرافیا
محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,593
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF03_040
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
اقتصاد مجموعه بزرگی از فعالیت های بهم مرتبط تولیدی و مصرفی دانسته شده که به تعیین چگونگی تخصیص منابع کمیاب کمک می رسانند، به یک نظام اقتصادی در یک منطقه جغرافیایی مشخص اطلاق می شود و دربرگیرنده تولید، توزیع یا تجارت و مصرف کالاها و خدمات در آن منطقه یا کشور می باشد. اقتصاد شهری شاخه ای از علم اقتصاد است که در آن ابزار اقتصادی برای تحلیل مسائل شهری به کار گرفته می شود. از اوایل دهه 1960 تا 1970 این رشته از علم اقتصاد به مرحله بلوغ رسید و امروزه به عرصه در خور اعتنایی مبدل شده است. اقتصاد شهری برخلاف علم اقتصاد مجرد، به کارگر به عنوان یک عامل تولید کننده نگاه نمی کند، بلکه او را به عنوان یک مصرف کننده، یک رأی دهنده، فردی که موجب شلوغی، موجب آلودگی محیط می شود و بالاخره فردی که درگیر مسائل و مشکلات شهری است می نگرد. اقتصاد شهری هم مسائل بین شهری و هم مسائل درون شهری را مورد بررسی قرار می دهد. موضوع هایی که در اقتصاد شهری عنوان می شوند عبارتند از جایگزینی فعالیت های درون شهری و میان شهری، عوامل مؤثر در اندازه شهرها، اندازه بهینه شهرها، ترابری و خدمات عمومی شهرها یک اقتصاد برآیند کلیه فرآیندهایی است که فرهنگ، ارزش ها، آموزش، تکامل تکنولوژیکی، تاریخ، سازمان اجتماعی، ساختار سیاسی و سیستم های قانونی و همینطور جغرافیا و مواهب طبیعی را در بر می گیرد. این عوامل زمینه، محتوا و شرایطی را که یک اقتصاد در آن عمل می کند را تعیین می نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه فتحی
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی (شاخص پژوه اصفهان)، مربی معماری و شهرسازی دانشگاه شمال
علی دشتی شفیعی
دکترای معماری و فوق تخصص شهرسازی از دانشگاه معماری و شهرسازی و نیز آیتالیا 1355
نازنین بهالو
دانشجوی مهندسی شهرسازی، دانشگاه شمال آمل
سیدمبین معنوی
دانشجوی مهندسی شهرسازی، دانشگاه شمال آمل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :