نقش استراتژی رقابتی و تولید در عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 438
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAIE01_335
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
هدف اصلی این پژوهش «بررسی تأثیر استراتژی رقابتی و استراتژی تولید بر عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شدده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1389 تا 1393 بود. برای انجام این پژوهش 91 شرکت بورس اوراق بهادار تهران که اطلاعات مالی آنها در دسترس بود به عنوان نمونه انتخاب گردید. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است و از نظر روش، شبه آزمایشی و از نوع پس رویدادی می باشد. از نظر روش، و نحوه گردآوری داده ها توصیفی همبستگی است و از روش، شناسی مبتنی بر بازار استفاده شده است. داده های پژوهش از طریق بررسی اسناد و مدارک گزارش، شده توسط سازمان بورس اوراق بهادار و نرم افزار ره آورد نوین جمع آوری شده اند. به طور کلی روش، آماری مورد استفاده در این پژوهش روش، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه است. فرضیه ها از طریق نتایج حاصل از الگوهای اقتصادسنجی و رگرسیون چند متغیره مورد آزمون قرار گرفتند. بدین منظور از نرم افزارهای اویوز و اکسل استفاده شده است. به منظور تعیین معنی دار بودن الگوی رگرسیون از آماره ی F فیشر و برای بررسی معنی دار بودن ضریب متغیرهای مستقل در هر الگو از آماره ی T استیودنت در سطح اطمینان 95 درصد استفاده شده اسدت. همچنین از آزمون دوربین واتسون نیز برای بررسی نبود مشکل خود همبستگی بین جملات پسماند استفاده گردید. برای آزمون نرمال بدودن خطاها، از آزمون کولوموگروف - اسمیرنوف ( K-S ) استفاده شده است نتایج پژوهش نشان داد استراتژیهای رقابتی و تولید تأثیر مستقیم و معناداری بر عملکرد مالی (ارزش، افزوده اقتصادی، نرخ بازده داراییها، نسبت کیوتوبین) دارند. شرکتهایی که دارای استراتژی رقابتی ( رهبری هزینه ) و استراتژی تولید ( کیفیت بالا، انعطاف پذیری بالا و بهای تمام شده پایین ) قویتر هستند عملکرد مناسبتری دارند.
کلیدواژه ها:
استراتژی رقابتی ، استراتژی تولید ، عملکرد مالی ، نرخ بازده داراییها ، ارز ، افزوده اقتصادی ، شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
نویسندگان
علیرضا رحمتی
گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
علیرضا رحمتی
گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :