شناسایی و بررسی عوامل مؤثر بر فرآیند انتقال دانش از دانشگاه به صنعت ( رویکردی تحلیلی - پژوهشی )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MAIE01_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه میرزازاده قصاب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - مدیریت نوآوری و فناوری، دانشگاه علوم و فنون مازندران

حامد فضل الله تبار

استادیار دانشکده مدیریت و فناوری، دانشگاه علوم و فنون مازندران

چکیده

؛ «انتقال دانش» به عنوان فرآیندی در نظر گرفته می شود که طی آن دانش از یک منبع دانش به یک گیرنده دانش منتقل می شود. در سمت منبع دانش به ترتیب مراحل : 1- خلق دانش 2- سازگاری دانش 3- انتشار دانش و از طرفی در سمت گیرنده دانش نیز بهترتیب مراحل : 1- دریافت دانش 2- تصویب دانش 3- کاربرد و استفاده از دانش، به همراه بازخوردهایی ( چرخه ی انتقال دانش ) طی می شود. قابل ذکر است که در فرآیند انتقال دانش بر خلاف انتقال اطلاعات نیاز به تخریب و دوباره بافت دهی دانش (de- and re-contextualization of knowledge) می باشد. انتقال دانش بین دانشگاه و صنعت یک دلیل منطقی برای وجود رابطه بین علم و صنعت بوده است. اماهمچنان و طی سالیان، شکاف بزرگی بین دانش تولید شده حاصل از نتایج تحقیقات دانشگاهیان و دانش موجود در صنایع وجود دارد بنابراین هدف این مقاله بررسی عوامل موثر بر فرایند انتقال دانش از دانشگاه به صنعت جهت فراهم نمودن شرایط برای یک انتقال دانش اثربخش و نیز کاهش فاصله دانشی موجود بین دانش تولید شده در دانشگاه ها و دانش موجود در صنایع با رویکرد توصیفی - نظری است که ضمن مروری بر مفاهیم فرایند انتقال دانش به بررسی مهمترین عوامل موثر بر فرایند انتقال دانش از دانشگاه به صنعت و نیز به سوابق و پیشینه های این موضوع پرداخته و دیدگاه محققان مختلف را در این حوزه بیانمی نماید.

کلیدواژه ها

اثربخشی فرآیند دانش، اتصال دانشگاه و صنعت، عوامل موثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.