مطالعه اثر کیفیت حسابداری بر تغییر در اندازه ی نقد شوندگی سهام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MAIE01_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد شاه ویسی

دکترای حسابداری، عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

آروشا مجیدی پور

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

بر مبنای ادبیات مالی و حسابداری، گزارشهای مالی از جمله منابع اطلاعاتی مهم و قابل توجه بازارهای سرمایه هستند. اگر اطلاعات حسابداری در فرآیند تصمیم گیری به عنوان تصمیم گیری به عنوان اطلاعات مربوط تلقی نشود هر گونه تغییر در این اطلاعات نیز بر تصمیم موثر نخواهد بود. پیامدهای کیفیت ضعیف اطلاعات حسابداری، شامل کاهش کیفیت محیط اطلاعاتی شرکت، افزایش اصطحکاک بازار در قالب عدم تقارن اطلاعاتی، اطلاعات ناقص و کاهش نقد شوندگی است. کیفیت گزارشگری مالی به واسطه اثراتی که، بر تصمیمات استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری داشته و اغلب اوقات به واکنش بازار منجر می شود، از جمله موضوعاتی است که، در سالهای اخیر بخش وسیعی از پژوهش های در مدیریت مالی و حسابداری را به خود اختصاص داده است. از این رو هدف از انجام این پژوهش مطالعه ی اثر کیفیت حسابداری بر تغییر در اندازه ی نقد شوندگی سهام شرکت ها تعریف گردیده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه ی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل داده و دوره زمانی پژوهش را بازه زمانی سالهای 1388 تا 1392 در بر گرفته و تعداد 122 شرکت شامل 61 شرکت با کیفیت حسابداری مطلوب و 61 شرکت با کیفیت حسابداری نامطلوب مطالعاتی مورد مطالعه قرار گرفته اند. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ی پژوهش بیانگر این است که، نقد شوندگی سهام در شرکت های با کیفیت حسابداری مطلوب در مقایسه با شرکت های با کیفیت حسابداری نامطلوب، متفاوت است. یافته ها نشان می دهد ساختار تصمیم گیری بازار سرمایه بطور بالقوه از محیط گزارشگری مالی شرکت ها متأثر بود هو رفتارهای گزارشگری مالی مدیران شرکت ها، عاملی برای تغییر نقد شوندگی سهام آنها محسوب می شود. این یافته ها می تواند برای سیاستگذاران بازار سرمایه و تدوین کنندگان استاندارهای حسابداری، در تدوین مققرات برای استقرار و تقویت نقش کیفیت حسابداری و همچنین برای سرمایه گذاران در ارائه ی مبنایی برای کاهش ریسک نقد شوندگی سهام سودمند باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابداری، نقد شوندگی سهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.