رشد اجتماعی کودکان پیش دبستانی به مهد کودک رفته و نرفته و مقایسه ویژگی های جمعیت شناختی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF01_277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2964
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده سادات منصوری

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی شهرستان فسا.فارس

هادی مجاب

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، کارشناس امور اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان فسا.فارس.

چکیده

هدف تحقیق حاضر مطاله رشد اجتماعی کودکان مهدکودک رفته و مهدکودک نرفته همزمان با مقایسه ویژگی های جمعیت شناختی آنان بود.این تحقیق از نوع پس آزمون بوده . جامعه مورد مطالعه کودکانی بودند که در سال های2013تا2014 در سن آموزش مهدکودک قرار داشتند. 250 نفر از کودکان به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند..ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه رشد اجتماعی کودکان . پرسشنامه خود توصیفی برای ویژگی های جمعیت شناختی بود. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج به دست آمده نشان داد که تفاوت معناداری بین رشد اجتماعی کودکانی که دوران مهدکودک راگذرانده اند و کسانی که نگذرانده اند وجود دارد.نتایج همچنین رشد اجتماعی پایین تری را در کودکانی که دوره کودکستان را نگذرانده اند نشان داد. از سوی دیگر نتایج همچنین تفاوت رشدی معناداری را در خانواده های با وضعیت اقتصادی و اجتماعی متفاوت نشان داد. بدین ترتیب تفاوت معناداری بین رشد اجتماعی کودکان ومتغیرهای جمعیت شناختی مانند وضعیت اقتصادی و تحصیلی والدین وجود داشت. از نتایج به دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که یک محیط غنی در خانه و خانواده می تواند زمینه ساز فرصت بیشتری برای رشد اجتماعی کودکان باشد.

کلیدواژه ها

رشد اجتماعی کودکان، مهدکودک، ویژگی های جمعیت شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.