رابطه منبع کنترل با میزان استفاده از تلفن همراه در دانشجویان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF01_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه زراستوند

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه روانشناسی عمومی، قزوین، ایران

مجتبی امیری مجد

نویسنده مسئول : دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، دانشکده علوم انسانی، گروه روان شناسی، ابهر،ایران

محمد اسمعیل زاده آخوندی

کارشناس ارشدمشاوره خانواده، دانشگاه خوارزمی، واحدکرج، گروه مشاوره، کرج، ایران

چکیده

امروزه تلفن همراه به عنوان یکی از مظاهر فناوری ارتباطی نوین در زندگی فردی و اجتماعی بشرررر جایگاهی قدرتمند دارد وجزو لاینفک منا سبات روزمره مح سوب می شود به طوری که میتوان ادعا کرد برای ب سیاری از افراد زندگی بدون آن امکانپذیر نیست یا دستکم مطلوبیتی ندارد. لذا پژوهش در مورد عوامل مرتبط با میزان استفاده از تلفن همراه در بین جوانان از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه منبع کنترل با میزان استفاده از تلفن همراه در دانشجویان بود.روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری ، شامل کلیه دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه آزادا سلامی واحد کرج در سال تحصیلی 95 - 1394 بود. در این پژوهش با ا ستفاده از روش نمونه گیری خو شهای چند مرحلهای تعداد 104 دانشجو مقطع کارشناسی مورد مطالعه قرار گرفتند.برای جمع آوری دادهها از پرسشنامههای منبع کنترل نوویکی و پرسشنامه میزان استفاده از تلفن همراه COS استفاده شد. دادهها به وسیلهی ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده ازنرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین منبع کنترل )درونی – بیرونی( و میزان استفاده از تلفن همراه در دانشجویان رابطه معنی داری وجود دارد. این امر نشان میدهد افراد با منبع کنترل بیرونی به مقدار بیشتری از تلفن همراه استفاده می نمایند و افراد با منبع کنترل درونی به میزان کمتری از تلفن همراه استفاده می کنند

کلیدواژه ها

منبع کنترل، استفاده از تلفن همراه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.