ساخت طلای مایع
محل انتشار: دومین کنگره سرامیک ایران
سال انتشار: 1374
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,632
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICC02_009
تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1387
چکیده مقاله:
طلای مایع در واقع متالواورگانیکهای طلا باشد که به همراه مواد معدنی دیگر به عنوان پوششهای سرامیکی و چینی و رساناهای الکتریکی کاربرد دارند و فرایند ساخت آن سه مرحله ای است که عبارتند از:
الف: آماده سازی کلرور طلا از انحلال طلای فلزی خالص در تیزاب سلطانی(1.3) [اسید نیتریک و اسید کلرید ریک] و اضافه نمودن 0/15 درصد قلع، فلزی به دست می آید که از کلرور طلای حاصل و سولفور بالزام در تهیه رزینات طلای (12-10) درصد اضافه می شود.
ب: تهیه رزیناتها: معمولا از A پینن استفاده می نماییم که در تربانتین معمولی وجود دارد که با تقطیر در (170-160) درجه سانتیگراد به دست می آید و به همراه (12-10) درصد گوگرد تولید مایع قرمز خونی (سولفور بالزام) را می کند. رزینات بیسموت از انحلال نیترات بیسموت بازی در نیتروبنزن و اضافه کردن کلوفان به دست می آید که شامل (6-5) درصد Bi2O3 می باشد. رزینات کروم از انحلال کلرور کروم انیدر در کلوفان و اضافه کردن تربانتین معمولی تولید رسوبی می نماید که در ساخت طلای مایع به کار می رود. رزینات رودیوم از انحلال کلرور رودیوم در الکل اتیلیک و اضافه نمودن سولفور بالزام و در نهایت تبخیر الکل موجود تولید رسوبی می نماید که پس از شستشو و انحلال آن در نیتروبنزن به عنوان رزینات رودیوم مصرف می گردد.
ج: مواد آماده شده در مراحل (1) و (2) با همدیگر مخلوط می شوند و به عنوان سولفور رزینات طلا مورد استفاده قرار می گیرند که این ماده در اثر حرارت تجزیه گشته و به طلای فلزی تبدیل می گردد. طلای مایع ساخته شده در پژوهشگاه مواد و انرژی دارای (12-10) درصد طلای خالص بوده که به شکل رزینات در فاز روغنی می باشد. چسبندگی، رنگ، شفافیت و یکنواختی مایع تهیه شده در مقایسه به مشابه های خارجی آن از کیفیت خوبی برخوردار است.
نویسندگان
اصغر کاظم زاده
پژوهشکده نیمه هادیان، پژوهشگاه مواد و انرژی
فتح اله مضطراده
پژوهشکده نیمه هادیان، پژوهشگاه مواد و انرژی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :