بررسی انقباض حجمی پس از پخت چینی دندانی Dentin جدید(Dentin-D4) مورد استفاده در سیستم P.F.M و مقایسه آن با چینی دندانی Dentin کارخانه Vita
محل انتشار: چهارمین کنگره سرامیک ایران
سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,393
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICC04_039
تاریخ نمایه سازی: 13 فروردین 1387
چکیده مقاله:
چینی دندان یکی از بهترین موادی است که تا کنون در دندانپزشکی مورد استفاده قرار گرفته است. سازگاری عالی با نسج، زیبائی، حلالیت بسیار کم در محیط دهان، استحکام فشاری بالا و کمترین تجمع پلاک میکروبی روی چینی glase شده نسبت به سایر مواد دندانی از مزایای این ماده است.
شکنندگی چینی به علت پایین بودن استحکام کششی، ضربه ای و همچنین سایش مینای دندان طبیعی مقابل آن از معایب چینی دندان می باشد.
برای رفع شکنندگی چینی و استحکام بخشیدن به آن راههای مختلفی پیشنهاد شده که پخت چینی روی فلز یکی از روشهاست و بیش از بقیه روش ها مورد استفاده واقع شده است.
ترمیم و جایگزینی دندانها توسط سیستم Porcelain Fused to metal) P.F.M) هنوز بیشترین کاربرد را دارد. لذا در این پروژه تلاش شده است ک هپودر چینی Dentin از نوع باند شونده به فلز ساخته و کشور از ورود آن بی نیاز گردد.
به این منظور با استفاده از پودر Dentin ویتا (VMK 68 N) و مشخصه های استاندارد 1995Iso اقدام به تهیه پودر جدید شد. ابتدا پودر چینی Dentin-Vita توسط میکروسکوپ الکترونی (SEM) و پراش اشعه XDR) X) و آنالیز فلوسسانس اشعه XRF) X) مورد آنالیز شیمیایی قرار گرفت. پس از بدست آوردن ترکیب عنصری پودر Dentin-vita و مقایسه آن با اطلاعات و جداول موجود جهت ساخت پودر مشابه با استفاده از مواد اولیه داخلی اقدام شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهین رضایی رکنی
دانشیار و سرپرست دوره تخصصی رشته پروتز دانشکده دندانپزشکی مشهد
عباس یوسفی
دکتری فیزیک مواد (شیشه و سرامیک) و مدیر عامل موسسه تحقیقاتی پر طاووس
احمد قهرمانلو
استادیار گروه پروتز دانشکده دندانپزشکی مشهد(مولف مسئول)