بررسی و شناسایی موانع پیاده سازی مالیات الکترونیکی در نظام مالیاتی ایران و ارائه راهکارهای مناسب(مطالعه موردی اداره کل امور مالیاتی استان کردستان)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 603
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPEEE01_0217
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
چکیده مقاله:
مالیات الکترونیکی یکی از پدیده های مهم حاصل از بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین مدیریت اطلاعات است که تحولی بس عمیق در نحوه برنامه ریزی و اخذ مالیات داشته است . بطوریکه از یک سو سطح ارتباط با سازمان امور مالیاتی را افزایش داده است و از سوی دیگر دامنه شناسایی پایه های جدید مالیاتی و وصول مجازی بعضی از انواع مالیات ها را وسیع تر کرده است. دراین تحقیق به بررسی و شناسائی موانع پیاده سازی مالیات الکترونیکی در شرکت اداره کل امور مالیاتی استان کردستان و اولویت بندی این موانع می پردازیم. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها و آزمون فرضیه های تحقیق از فنون آمار استنباطی استفاده می کنیم. از آزمون دو جمله ای برای آزمون فرضیه آماری استفاده می شود وبرای رتبه بندی موانع محیطی، سازمانی، رفتاری از روش AHP استفاده می کنیم. در ابتدا با استفاده از نمونه گیری ساده جامعه آماری خود را که شامل کلیه مدیران، معاون مدیران، روسا و معاونین و کارشناسان مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان کردستان می باشند را شناسایی و سپس بر اساس نمونه گیری تصادفی عمل می کنیم. در تحقیق حاضر از دو پرسشنامه استفاده شده است، که پرسشنامه اول از 23 سوال با توجه به مقیاس 5 گزینه ای لیکرت تشکیل شده است که پایایی آن با روش های الفای کرونباخ و دو نیم کردن مورد تاییدقرار گرفت. و پرسشنامه مقایسه زوجی که میزان قابلیت اعتماد آن ازطریق محاسبه نرخ ناسازگاری کل سیستم محاسبه گردیده است که مقدار آن عدد 0/06 می باشد با توجه به اینکه در تحلیل سلسله مراتبی میزان ناسازگاری کمتراز 0/1 قابل قبول بوده ونیازی به تجدید نظر در قضاوت ها نیست درنتیجه سیستم قابل اتکاء می باشد. نتایج حاصل ازاولویت بندی معیارها و زیر معیارهای مؤثر بر پیاده سازی مالیات الکترونیکی نشان می دهد که این معیارها و زیر معیارها دارای اولویت های متفاوتی می باشند. که عوامل محیطی، رفتاری و سازمانی به ترتیب اولویت بندی شده اند.در مورد زیر معیار عدم سرویس دهی الکترونیکی بانکها در مورد خدمات مالیاتی و عدم امنیت قانونی کافی در معاملات الکترونیکی دارای بیشترین و کمترین تاثیر در برقراری پیاده سازی مالیات الکترونیکی می باشند و سایر زیر معیارها در دامنه ای بین این دو زیر معیار قرار دارند.
کلیدواژه ها:
مالیات- مالیات الکترونیکی- فناوری اطلاعات- مودی مالیاتی- اداره کل امور مالیاتی استان کردستان
نویسندگان
دلیر ناصرآبادی
مدرس دانشگاه کردستان
پریسا مرادی
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری
آسو ناصرآبادی
دانشجوی کارشناسی حسابداری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :