بررسی اثر روش های مختلف ساماندهی رودخانه برتغییرات نرخ رسوب( مطالعه موردی: رودخانه کارون)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF03_414
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان ابراهیمی

دانش آموخته کارشنای ارشد مهندسی عمران- سازه های هیدرولیکی ، واحدکیش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کیش ، ایران

محمود شفاعی بجستان

استادگروه سازهای آبی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

محمد کریمی چهارطاقی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران- مهندسی و مدیریت منابع آب ، شرکت راه سازان گرمسیر، ماهشهر، ایران

چکیده

ساماندهی رودخانه از طریق پاکسازی بستر از رسوبات وناهنجاری های موجود وهمچنین ایجاد میانبر به منظور حذف پیچ های تند وبرقراری راستای مناسب از جمله روش های غیر سازه ای موثر در افزایش آبگذری وکاهش تراز سیلاب می باشد . درتحقیق حاضر به مقایسه اثرات لایروبی ، حذف ارتفاعات ناهمگون با هدف منظم تر کردن شیب وحذف مئاندر نعل اسبی کریشان در پایین دست اهواز با استفاده از مدل ریاضی Hes-Ras4 پرداخته شده است . تجزیه وتحلیل نتایج مدل نشان داد که لایروبی در بازه ی اهواز به شکل کف کنی تاثیر قابل ملاحظه ای برروی پروفیل سطح آب ندارد وتنها روند رسوب گذاری وفرسایش را دراین بازه سرعت می بخشد. به منظور رسیدن به نتیجه ایی بهتر واثر بخش ترکردن لایروبی ، ایده ی منظم تر کردن شیب هیدرولیکی رودخانه از طریق کاهش ارتفاعات ناهمگون در محدوده ی 2 قوس واقع در پایین دست اهواز پیشنهاد ومورد بررسی قرار گرفت که نتایج مدل نشان داد که این طرح اثر قابل ملاحظه ایی برهیدرولیک جریان وبالا بردن اثر بخشی لایروبی خواهدداشت در بخش پایانی اجرای مدل هم دیده شد حذف متائدر نعل اسبی پایین دست اهواز بیش ترین تاثیر در کاهش تراز سیلاب وروند رسوب گذاری در بازه اهواز را دارد.

کلیدواژه ها

ساماندهی رودخانه ، حذف مئاندر، مئاندر جنگینه ، رودخانه کارون ، نرم افزار Hes-Ras4

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.