معرفی فلور، شکل زیستی و پراکنش جغرافیایی گونه های مرتعی دامنه های شمالی )قوتورسویی( سبلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده ندا میرغفاری

دانشجوی ارشد مرتعداری،

اردوان قربانی

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی،

علی تیمورزاده

استادیار بازنشسته دانشگاه محقق اردبیلی

بهنام بهرامی

دانشجوی دکتری مرتعداری محقق اردبیلی

چکیده

بررسی فلوریستیک هر منطقه اهمیت فراوانی دارد، زیرا این فهرست، وجود و وضعیت گیاهان آن منطقه را نشان می دهد. شناخت عناصر فلور هر منطقه و درک روابط اکولوژیک حاکم بر آن ها، لازمه هر تحقیق پوشش گیاهی و اکولوژیک در آینده و سنگ بنای نقشه های پوششگیاهی از آن منطقه می باشد. مطالعه پوشش گیاهی در حل مسائل اکولوژیکی مانند حفاظت زیستی و مدیریت منابع طبیعی و ارزیابی شرایط زیست محیطی مفید بوده و براساس نتایج حاصل از آن می توان روند تغییرات آینده را پیش بینی کرد. در پژوهش حاضر، فلور منطقهقوتورسویی، واقع در دامنه های شمال شرقی سبلان با گستره ی ارتفاعی 2520 الی 2650 متر مورد بررسی قرار گرفت. 15 تیره گیاهی، و 31گونه ی گیاهی در این منطقه شناسایی شده است. عمده ترین تیره ها کاسنی، بقولات، غلات، لاله ها،شب بو، گل استکانی، میخک، اسفناج،نعناع، خشخاش، بارهنگ، کلاه میرحسن، هفت بند، گل سرخ و روناس می باشد. از نظر شکل زیستی همی کریپتوفیت ها و تروفیت هابیشترین درصد را به خود اختصاص داده اند

کلیدواژه ها

فلور، پراکنش جغرافیایی، شکل زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.