سال انتشار: 1394
محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 6، شماره: 6
کد COI مقاله: JR_LRR-6-6_005
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 378
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 27 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کارایی انگاره صرف واژگانی،تحلیلی براساس داده های زبان فارسی
چکیده مقاله:
این مقاله به دنبال بررسی نظام ساختواژی زبان فارسی در چارچوب انگارهٔ صرف واژگانی - مطرح شده توسط کیپارسکی - است. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان کارایی این انگاره در تحلیل دادههای زبان فارسی است. بدین منظور، پس از معرفی این انگاره در قالب سه پرسش به تحلیل دادههایی پرداخته می شود که در نگاه نخست انطباق چندانی با انگارهٔ مورد نظر این مقاله ندارند. در ادامه به کمک معیارهای مختلف نحوی، معنایی و شناختی آشکار می شود که اغلب دادهها نهایتاً نوعی همسویی و انطباق با انگارهٔ مورد نظر نشان میدهند. تأکید می شود که میزان کارایی این انگاره در تحلیل دادههای زبان انگلیسیزبانی که انکاره بر اساس آن بنا شده - بیشتر از کارایی آن در زبان فارسی است. افزون بر این، نگارنده در جهت رفع نقصی که انگارهٔ کیارسکی در تحلیل گروه واژدها در زبان فارسی دارد، پیشنهاد وجود حلقه ای ارتباطی داده است که بتواند نمایانگر نوعی حرکت چرخهای یا رفت و برگشتی میان دو سطح واژگان و نحو زبان باشد؛ زیرا خاستگاه اولیهٔ گروه واژدها سطح نحو زبان است که پس از واژگانی شدن بار دیگر به سطح نحو بازمیگردند. به نظر میرسد وجود این حلقه، ضریب کارآمدی الگوی کیارسکی راافزایش میدهد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_LRR-6-6_005 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/489825/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بهرامی خورشید، سحر،1394،کارایی انگاره صرف واژگانی،تحلیلی براساس داده های زبان فارسی،https://civilica.com/doc/489825
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، بهرامی خورشید، سحر؛ )
برای بار دوم به بعد: (1394، بهرامی خورشید؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- سیمای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعر حمید حلمی البغدادی
- مولفه های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
- مکتب حاج قاسم و بیداری جهان اسلام
- مکتب شهادت در منتظران ظهور امام زمان (عج): لازمه های انگیزشی و رفتاری
- رویکردهای نظامی و سیاسی و اجتماعی حاج قاسم در مواجهه با بحران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.