مقایسه اثر عصاره رزماری، آویشن، بر هموم، آنت یبیوتیک و پروبیوتیک برفراسنج ههای خونی، میکروفلور دستگاه گوارش و سیستم ایمنی جوج ههای گوشتی چالش یافته با سالمونلا انتریتیدیس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 71، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-71-2_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود طاهرشعبان رحیمی

گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران- ایران

محمدامیر کریمی ترشیزی

گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران- ایران

عباس عاشوری

گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران- ایران

سکینه بابایی

گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران- ایران

چکیده

زمینه مطالعه: سالمونلا انتریتیدیس یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده بیماری در طیور است. برخی از ترکیبات گیاهی به دلیل داشتن اثر ضد باکتریایی و هم چنین ترکیباتی مانند بر هموم و پروبیوتیک م یتوانند همانند آنتی بیوتی کها در کنترل و یا پیشگیری از عفونت ناشیاز سالمونلا مؤثر باشند. هدف: این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره رزماری، آویشن، بر هموم، آنت یبیوتیک و پروبیوتیک بر سیستم ایمنی،میکروفلور دستگاه گوارش و فراسنج ههای خونی جوج ههای گوشتی چالش یافته با سالمونلا انتریتیدیس طراحی شده است. روش کار: تعداد 420 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر سویه کاب در هفت گروه شامل گرو ههای عصاره اتانولی رزماری، عصاره اتانولی بر هموم، عصاره اتانولی آویشن، پر وبیوتیک و ویرجینیامایسین ) 10 ٪( و دو گروه شاهد منفی و مثبت گرو هبندی شده و به مدت 6 هفته پرورش داده شدند. بعد از سپری شدندوره پرورش جوج هها خو نگیری و ذبح شدند و اثر تیمارهای فوق بر آنها مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که عصار ههای گیاهیو پروبیوتیک م یتوانند باعث بهبود سیستم ایمنی، کاهش لیپی دهای سرم خون، کاهش باکتر یهای مضری چون سالمونلا و اشریشیاکلی و نیز افزایش میکروارگانیز مهای مفیدی نظیر باکتر یهای اسید لاکتیک در دستگاه گوارش پرنده شوند. نتیج هگیری نهایی: این مطالعه نشان داد که عصار ههای گیاهی و پروبیوتیک را م یتوان به عنوان جایگزینی برای آنت یبیوتی کها در جیره جوج ههای گوشتی بکار برد.

کلیدواژه ها

رزماری، آویشن، جوج ههای گوشتی، سیستم ایمنی، سالمونلا انتریتیدیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.