بررسی کیفیت اسپرم در مو شهای مواجهه شده با کافور و نقش محافظتی ویتامین E

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 71، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-71-2_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ادیب مرادی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

علی کلانتری حصاری

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

حسن مروتی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

فرزاد اسدی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران

چکیده

زمینه مطالعه: در طب سنتی کشورهای آسیایی از جمله ایران، این تصور وجود دارد که کافور م یتواند در کاهش میل جنسی افراد نقش داشته باشد. تا به امروز هنوز صحت این باور به اثبات نرسیده است همچنین مطالعات در این زمینه نیز بسیار محدود م یباشد. هدف: در تحقیقحاضر علاوه بر بررسی دقی قتر اثرات کافور بر کیفیت اسپر م موش سوری، نقش ویتامین E بعنوان یک آنت یاکسیدانت در درمان عوارض ناشی ازکافور بررسی شد. رو شکار: در این تحقیق از 30 قطعه موش سوری نر بالغ ) -25 )balb/c 20 گرمی در 5 گروه مورد استفاده قرار گرفتند. گروه اول کنترل ) CO (، دریاف تکننده سرم فیزیولوژی، گروه 2 و 3 بعنوان کنترل شم، به ترتیب دریاف تکننده روغن زیتون تنها ) OL ( و گروه دریافت کننده ترکیبی از ویتامین E و روغن زیتون ) OL+E (، و نهایتاً دو گروه تجربی دریاف تکننده کافور تنها ) CA ( و گروه دریاف تکننده کافور ب ههمراه ویتامینEر) CA+E (. کافور با دوز 30m g/kg و ویتامین E نیز با دوز 100m g/kg و بصورت روزانه تهیه شدند. تمام مواد به صورت خوراکی )گاواژ( تجویزشدند. بعد از اتمام دوره درمان 35 روزه، نمونه اسپرم از قسمت دم اپ یدیدیم اخذ و از نظر شمارش کلی و بررسی میزان تحرک، میزان زنده بودن، بلوغ هسته و آسیب DNA مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان دهنده کاهش معن یدار تعداد اسپر مها، درصد اسپر مهای زنده، افزایش در میزان اسپر مهای نابالغ و عدم تغییر در میزان تحرک و آسیب DNA اسپرم در گروه دریافت-کننده کافور بود. ویتامین E بعنوان یک آنت یاکسیدانت توانسته بود اثرات کافور بر میزان زنده مانی و بلوغ اسپر مها را کاهش دهد ) 05 / p> 0 (. نتیج هگیری نهایی: م یتوان نتیجه گرفت که کافور برپارامترهای کیفیت اسپرم در موش سوری تأثیر داشته و ویتامین E بعنوان یک آنت یاکسیدانت، تا حدی عوارض ناشی از دریافت کافور در رابطه با کیفیت اسپرم را م یتواند تعدیل کند

کلیدواژه ها

کافور، موش سوری، اسپرم، ویتامین E

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.