مطالعه تنوع ژنتیکی استرپتوکوکوس اینیایی عامل استرپتوکوکوزیس در مزارع قزل آلای رنگی نکمان برخی از استا نهای ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 71، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-71-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سلطانی

گروه بهداشت وبیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران - ایران

اسماعیل پیرعلی خیرآبادی

گروه بهداشت وبیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران - ایران

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی

گروه بهداشت وبیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران - ایران

سعید میرزرگر

گروه بهداشت وبیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران - ایران

چکیده

زمینه مطالعه: استرپتوکوکوزیس با عامل استرپتوکوکوس اینیایی یکی از بیماریهای مهم صنعت آبزی پروری در مناطق مختلف جهان ازجمله ایران م یباشد. هدف: در این مطالعه تنوع ژنتیکی ایزول ههای استرپتوکوکوس اینیایی بدست آمده از مزارع قز لآلای تعدادی از استا نهایکشور مورد توجه قرار گرفته است. روش کار: پس از نمونه گیری، کشت باکتریایی و جداسازی کوکس یهای گرم مثبت و کاتالاز منفی از یکصدمزرعه واقع در 8 استان کشور، ایزول ههای گونه اینیایی به روش PCR تأیید و سپس تنوع ژنتیکی آنها به روش RFLP مطالعه شد. نتایج: نتایج حاصله از کشت موجب جداسازی 77 ایزوله کوکسی گرم مثبت و کاتالاز منفی شد که در مطالعات PCR تنها 27 ایزوله آنها متعلق به گونه اینیایی بود. نتایج RFLP با استفاده از 9 آنزیم هضمی موجب شناسایی 29 قطعه )باند( با وز نهای مولکولی متفاوت ) 940-62bp ( شد. مطالعه رابطهفیلوژنی این ایزول هها، آنها را در دو خوشه قرار داد بطوریکه 26 ایزوله در یک خوشه و یک ایزوله در خوشه دیگر قرار داشت. بجز یک ایزوله از استان مازندران، سایر ایزول ههای استا نهای تهران، گیلان، مازندران، چهارمحال و بختیاری، لرستان و فارس از شباهت بسیار بالایی )بیش از %99 ( برخوردار بودند. نتیج هگیری نهایی: ایزول ههای استرپتوکوکوس اینیایی عامل استرپتوکوکوزیس در مزارع قز لآلای ایران از تنوع ژنتیکی اندکی برخوردار است

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکی، قز لآلای رنگی نکمان، RFLP ، استرپتوکوکوس اینیایی، استرپتوکوکوزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.