اثر نانو اکسید مس و الیگوساکارید مانان بر گوار شپذیری مواد مغذی و عملکرد رشد در جوج ههای گوشتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 71، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-71-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 702
نویسندگان
دانش آموخته تغذیه دام دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
بخش بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشکده شیراز، شیراز- ایران
چکیده
زمینه مطالعه: به دنبال ممنوعیت استفاده از محر کهای رشد آنتی بیوتیک در بسیاری از کشورهای جهان، علاقه زیادی به پیدا کردن جانشین مناسب برای آنتی بیوتی کها در تولیدات پرندگان به وجود آمد. هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثر دو سطح از نانو مس ) 0 mg/kg و100 ( و دو سطح از الیگوساکارید مانان ) 0 g/kg و 1( به عنوان محر کهای رشد طبیعی بر گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد رشد در جوج ههایگوشتی است. روش کار: در انتهای هفته دوم پرورش، 160 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاری کاب 500 ، به چهار تیمار تقسیم شدند. به ازای هر تیمار چهار تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل ) 2×2 (، در قالب طرح کاملاًً تصادفی اجرا شد. نتایج: تفاوت معن یداری در گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد رشد بین پرندگانی که مکم لهای مورد آزمایش را خوردند با گروه شاهد مشاهده نشد p< 0/05( (. نتیج هگیری نهایی: الیگوساکارید مانان و نانو مس بر عملکرد رشد و گوارش پذیری مواد مغذی در جوج ههای گوشتی اثر معن یداری نداشت. در دوزهای مصرفی، استفاده همزمان از مس و الیگوساکارید مانان نیز اثر مثبتی بر صفات مورد بررسی در جوج ههای گوشتی نداشت.کلیدواژه ها
جوجه گوشتی، گوارش پذیری، عملکرد رشد، الیگوساکارید مانان، نانو مسمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.