ایمونوهیستوشیمی سلو لهای کلراید آبشش ماهی صبیتی Sparidentex hasta طی سازش با شور یهای مختلف محیطی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 71، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JVR-71-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر- ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرخرمشهر- ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر- ایران
چکیده
زمینه مطالعه: تنظیم میزان الکترولی تها و آب در آبزیان به دلیل وجود سطح تراوای وسیع که با محیط در تماس م یباشند از اهمیت ویژ های برخوردار است. از این رو جهت تنظیم اسمزی و حفظ هومئوستاز مایعات بدن ساز شها و مکانیس مهای متنوعی در سطوح مختلف زیستی توسعهپیدا کرده است. هدف: هدف از مطالعه حاضر تعیین تغییرات و سازش سلو لهای غنی از میتوکندری به عنوان یک سلول بسیار مهم پاسخ دهنده بهاین تغییرات تحت تأثیر شور یهای مختلف محیطی در ماهی صبیتی ) Sparidentex hasta ( که از گون ههای بسیار مهم و اقتصادی در منطقه جنوبی کشور م یباشد بوده است. روش کار: برای این منظور تعداد 180 قطعه بچه ماهی صبیتی 3 ماهه در محدوده وزنی 150g و طول حدود 20-25 cm به مدت یک هفته در تیمار با شور یهای ) 5 ppt ، 20 ، 40 و 60 ( که بر اساس مطالعات سایر محققین انتخاب شده بودند قرار دادهشدند. مکان یابی آنزیم Na+, K+-ATPase در بافت پوششی آبشش در سلو لهای غنی از میتوکندری آبشش در شور یهای مختلف محیطیطی روند سازش به روش ایمونوهیستوشیمیایی با استفاده از آنتی بادی IgGα 5 انجام گرفت. نتایج: مکان یابی NKA نشان داد که سلو لهای غنی از میتوکندری به تعداد زیاد در اپیتلیوم فیلامنتی و به ندرت در اپیتلیوم لاملایی قرار دارند. شدت واکنش پذیری اپیتلیوم آبشش نسبت به آنتی بادی به کار رفته در طول دوره و در تیما رهای 5 ppt و 60 روند افزایشی ولی در تیمار 20p pt روند نزولی را نشان داد. نتیج هگیر ینهایی: بطورکلی، قدرت تحمل و سازش پذیری ماهی صبیتی نسبت به تغییرات شوری محیط، بدلیل ایجاد تغییرات سریع در سلو لهای غنی از میتوکندری جهت تنظیم میزان ورود و خروج آب و الکترولی تها م یباشد. به این صورت که در شرایط جدید ایجاد شده جهت تطابق سلول، تغییراتی در سطح دهان ههای رأسی صورت م یگیرد که میزان آنزی مهای ناقل الکترولی تها در غشای پای های - جانبی را تنظیم و همچنین فعالیت میتوکندر یهای سلو لهای غنی از میتوکندری را با شرایط جدید تطبیق م یدهدکلیدواژه ها
اکوفیزیولوژی، ایمونوهیستوشیمی، مکان یابی، سلول غنی از میتوکندریمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.