نقش منابع انسانی و توسعه آن در چابک سازی سازمان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس توسعه منابع انسانی
  • کد COI اختصاصی: CHRD04_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 11368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون رهنمای رودپشتی

دانشیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

ابراهیم شیخ

دکتری مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه طباطبائی

زهرا امیرحسینی

دانشجوی دکتری مدیریت بازرکانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیق

چکیده

شرکتها یا سازمانهای تولیدی از دو نظر با چالش دست و پنجه نرم می کنند . از یک طرف تکنولوژیها و فن آوریهای جدیدی که در تولید بوجود آمده، باعث گردیده که تکنولوژیهای قدیمی از دور خارج شوند و از طرف دیگر مشتریان امروزی به دنبال محصولات و خدمات جدید با کیفیت بهتر و خدمات مناسب تر می باشند و نیازهای آنان دائما در حال تغییر است . از این رو برای مقابله با این چالشها و تغییرات سازمانها بایستی سریعا " در رابطه با وضعیتهای رقابتی بازار خود اقداماتی را انجام دهند و در راستای تشخیص این روند، طی سالهای گذشته عرصه تولید به سمت پارادایم نسبتا تازه ای تحت عنوان " تولید چابک " روانه شده است . مطالعه ادبیات تولید چابک حاکی از آن است که اصول بنیادین تولید چابک مختص و منتسب به تاسیس انجمن چابکی توسط گروهی از محققان موسسه یاکوکا از دانشگاه لی ها در سال 1991 می باشد . واژه چابکى در فرهنگ لغات، به معناى حرکت سریع، چالاک، فعال، و توانایى حرکت سریع و آسان، و قادر بودن به تفکر سریع و با یک روش هوشمندانه به کار گرفته شده است ( هورن باى، ).2000 چابکی به معنای توانایی هر سازمان در احساس، ادراک و پیش بینی تغییرات موجود در محیط کسب و کار است ( شریفی و ژانگ ).1999 چابکی را توانایی رونق و شکوفایی در محیط دارای تغییر مداوم و غیر قابل پیش بینی می توان تعریف نمود ( برایان ماسکل ).2001 در صورت داشتن چنین توانمندیهایى، به آن بنگاه تولیدى، " سازمان چابک " اطلاق خواهد شد . اساس سازمان چابک، همسو کردن فناوریهای اطلاعاتی، کارکنان و فرایندهای کاری در یک نظام همگن و انعطاف پذیر می باشد .

کلیدواژه ها

تغییر، چابک سازی، تولید چابک، سازمان چابک، توسعه منابع انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.