بررسی نقش شرکت های سهامی زراعی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی سهامداران و توسعه پایدار منطقه ای (مطالعه موردی: شرکت سهامی زراعی خضری قاینات)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه
  • کد COI اختصاصی: KRESEARCH02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1045
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهود گل محمدی

استادیار و دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و عضو بسیج اساتید استان خراسان جنوبی

مهدی نژاد حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و کارشناس در بانک کشاورزی شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی

آرمان بخشی جهرمی

استادیار و دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

چکیده

در راستای یکپارچه سازی اراضی، راهبردهای پیشنهادی برا ی گذر از نظام خرده مالکی بسته به شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی حاکم به منطقه (هدف) از جمله تشکیل شرکت های تعاونی تولید، کشت و صنعت ها، تعاونی های کشاورزی، تاسیس شرکت های سهامی زراعی و ... می باشد. شرکت های سهامی زراعی واحدهایی مکانیزه و ماشینی هستند که از تجمیع زمین های کشاورزان و خرده مالکان یک یا چند روستا تحت نظارت دولت به وجود می آمد. شرکت های سهامی زراعی ازعملکرد بالایی در تولید برخوردارند و توفیقات زیادی دریکپارچه سازی و نوسازی اراضی، مدیریت متمرکز، تجمیع سرمایه های بهره برداران، افزایش نرخ بازدهی و درآمد سرانه کشاورزان، ترویج فرهنگ کار جمعی، افزایش سطح کشت، افزایش منابع آب، افزایش درآمد کشاورزان، توانمندسازی اعضاء، حفاظت از منابع طبیعی و تولید، ایجاد اشتغالزایی وکاهش مهاجرت ... و درنهایت توسعه همه جانبه مناطق خود داشته اند. از اینرو در راستای یکپارچه سازی اراضی یکی از رویکردهای مهم و جدید وزارت جهاد کشاورزی در مناطق روستایی، احیاء و توسعه شرکت های سهامی زراعی قرار گرفته است. در این مقاله که قسمتی از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی می باشد نویستدگان به بررسی نقش و جایگاه شرکت های سهامی زراعی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی سهامداران و توسعه پایدار منطقه ای (مطالعه موردی: شرکت سهامی زراعی خضری قاینات در استان خراسان جنوبی) می پردازند.

کلیدواژه ها

شرکت های سهامی زراعی، اشتغال، اثرات، اقتصادی، اجتماعی، مناطق روستایی، خضری قاینات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.