بررسی رابطه رعایت اصول مدیریت اسلامی توسط مدیران و تحول سازمانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه
  • کد COI اختصاصی: KRESEARCH02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر جدیدی محمد آبادی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، گروه علوم تربیتی

عباس فردوسی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، گروه علوم اجتماعی

یاسر شکری پور

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور، گروه علوم اسلامی

چکیده

این پژوهش به بررسی رابطه بین رعایت اصول مدیریت اسلامی توسط مدیران و تحول سازمانی در سازمانهای شهرستان کهنوج پرداخته که با هدف شناسایی رابطه پنج اصل مهم از اصول مدیریت اسلامی شامل: عدم تقدم بر خدا و رسول، آخرت گرایی، وحدت و هماهنگی، اختیار نیروها، بصیرت نیروها ورعایت آن ها توسط مدیران بر تحول سازمانی شهرستان کهنوج انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی، و ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته اصول مدیریت اسلامی و پرسشنامه استاندارد تحول سازمانی آلن و می یر می باشد که روایی محتوای پرسشنامه تأیید و پایایی پرسشنامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ محاسبه شده و به ترتیب 974 / 0 و 792 / 0 که این نشان دهنده پایایی بالای ابزاراست. جامعه آماری مدیران شهرستان کهنوج در سال 1393 به تعداد 380 نفر بوده و براساس جدول مورگان تعداد 180 نفر به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL یافته های تحقیق حاکی از آن بود که همه فرضیه ها تأیید و بین رعایت اصول مدیریت اسلامی و تعهد سازمانی مدیران همبستگی مشاهده شده معنادار و رابطه مثبت وجود دارد.

کلیدواژه ها

اصول مدیریت اسلامی، مدیران، تحول سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.