بررسی شکست از نتایج حاصل آزمایشگاهی مدول الاستیسیته خاکهای رسی دارای املاح از آزمایش سه محوری بوسیله نرم افزار Plaxis(مطالعه موردی:کانال های آبیاری دشت بهبهان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 408

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEASCONF01_405

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

شناخت خاک جهت ساخت سازه های آبی و یا هر سازه دیگر اهمیت دارد. تخریب سازه های آبی استقرار یافته بر روی خاک های دارای املاح از جمله گچ، مشکلات قابل توجهی را در مقابل طراحان، سازندگان و بهره برداران سازه های آبی بویژه کانال های آبیاری قرار داده است. بنابراین تعیین آزمایشگاهی مدول الاستسیته خاک های رسی دارای املاح و تاثیر آن بر شکست لاینینگ کانال های آبیاری به عنوان هدف اصلی این تحقیق در نظر گرفته شده است.خاک رس با درصدهای گچ صفر1% ، 4%، 10% ، 15% در نظر گرفته شده است که بر اساس طبقه بندی یونیفاید در گروه CL رده بندی شده است. در این تحقیق بعضی از آزمایش ها مطابق استاندارد ASTM انجام شده که شامل آزمایش های تراکم، حدود اتربرگ، تحکیم، و سه محوری می باشد و آزمایش تعیین درصد گچ طبق استاندارد BS1377 انجام پذیرفته است. میزان نشست کانال، با شبیه سازی در نرم افزارPlaxis بررسی شده است. در این تحقیق بعضی از آزمایش ها مطابق استاندارد ASTM انجام شده که شامل آزمایش های تراکم، حدود اتربرگ، تحکیم، و سه محوری می باشد و آزمایش تعیین درصد گچ طبق استاندارد1377 BS انجام پذیرفته شده است. میزان نشست کانال، با شبیه سازی در نرم افزار Plaxis بررسی شده است. نتایج آزمایش سه محوری نشان داد که با افزایش درصد گچ نمونه خاک تا 15% ضریب الاستسیته خاک تا 18.6 درصد کاهش می یابد و در نتیجه جابجایی با افزایش درصد گچ افزایش مییابد. در نهایت با تحلیل نتایج عددی حاصل از نرمافزارPlaxis افزایش درصد گچ تا 15 درصد در کانال مورد مطالعه،جابجایی در کانال حداکثر به میزان 20 سانتی متر حاصل شده است.

کلیدواژه ها:

خاک گچ دار ، مدول الاستسیته ، شکست کانال آبیاری Plaxis

نویسندگان

حمید رضا قدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-ژئو تکنیک، دانشگاه آزاد واحد یاسوج

مهرداد خلقیفرد

استاد یار گروه مهندسی عمران-ژئوتکنیک،دانشگاه آزاد واحد یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • داس .براجا.1941 .اصول مهندسی ژئوتکنیک. ترجمه شاپور طاحونی‌تهران: پارس آیین. ...
  • رحیمی، ح (1379)، 22 مسائل احداث کانال های آبیاری در ...
  • کارگر، سمانه.1387 , بررسی اثر گچ بر برخی خصوصیات فیزیکی ...
  • گزارش تحلیل و بررسی شرکت مهاب قدس، .1380 ...
  • معاونت فنی و راهبردی ریاست جمهوری، 1388. ضوابط و معیارهای ...
  • منصوری کیا، م، ت. کیامنش، ح. شاهرخ، ب.(1379)، "ساخت کانال ...
  • Petrukhin, V.P., 1993. Construction of Structures _ saline soils.-Balkema Pun. ...
  • Taha, M.Y. , Al-Obaydi, A. A.H. _ and Taha, O.M.E. ...
  • نمایش کامل مراجع