انکپسولاسیون، یک فناوری نوین در صنعت غذائی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 708

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FIFIC01_107

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

انکپسولاسیون(ریزپوشانی) به عنوان یک تکنولوژی برای قرار دادن مواد جامد، مایع و گاز در کپسول های کوچک شناخته می شود. این تکنولوژی با حفاظت مواد در برابر اکسیداسیون در طول مدت تولید و نگهداری، از ایجاد بو و طعم نامطلوب جلوگیری کرده و مانع از دست رفتن ارزش تغذیه ای و متابولیکی آنها می شود. در صنعت غذا این تکنیک تقریباً موارد مصرف زیادی پیدا کرده است.محافطت و نگهداری مواد مغذی و تحویل آنها در عضوهای مورد نظر در بدن عاملی است که این روش را پر طرفدار کرده است. در تکنیک انکپسولاسیون از انواع مختلف کربوهیدرات هایی نظیر صمغها (عربی، آکاسیا ، زانتان، آلژینات سدیم، پکتین،HPMC و ...)، انواع نشاسته، مالتودکسترین ها، شربت جامد ذرت به دلیل دارا بودن تنوع و قیمت ارزان و به علاوه خصوصیاتی نظیر ویسکوزیته پایین در غلظت های بالا و حلالیت مطلوب، به عنوان ماده دیواره یا حامل استفاده می شود. از امولسیفیکاسیون، کواسرواسیون، خشک کردن پاششی، سرد کردن پاششی، خشک کردن انجمادی، پوشش دادن به روش یستر سیال و اکستروژن از روشهای کپسوله کردن مواد غذایی می باشند. انکپسولاسیون در صنایع غذایی تکنیکی نسبتاً جدیدی است و هدف از آن حفظ ویژگیهای زیستی ترکیب در طول فرآیند تولید و همچنین در زمان نگهداری تلقی می باشد.

کلیدواژه ها:

انکپسولاسیون ، آزاد سازی کنترل شده ، پوشش دهنده ، صنایع غذایی

نویسندگان

عیسی بهرامی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی، فرآوری محصولات شیلاتی، مطالعات دریاچه ارومیه،دانشگاه ارومیه، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه. ایران