تحلیل اثر بخشی استفاده از داده کاوی در حسابرسی به منظور کاهش ریسک عدم کشف با استفاده از رگرسیون لجستیک در بورس تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و اولین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF04_305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه مسگری

معاون پشتیبانی آموزشکده فنی حرفه ای سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ایران

محمود نیکخواه بهرامی

هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان پردیس امیرکبیر البرز

غلامرضا صفارزاده

عضو هیئت علمی آموزشکده فنی و حرفه ای سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ایران

چکیده

بازار سرمایه نقش مهمیدر اقتصاد ملی و رشد و شکوفایی آن ایفا میکند. روشهای داده کاوی میتواند حسابرسان را در ارائه اظهار نر حسابرسی یاری رساند. در این تحقیق تقلب صورتهای مالی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1390 الی 1394 با استفاده از برخی نسبتهای مالی مرتبط با سودآوری ، نقدینگی، اهرمی، فعالیت، رشد، اندازه دعاوی حقوقی، بهره وری و سایر عوامل تاثیرگذار مورد بررسی قرار گرفته است همچنین 9 نسبت مالی به عنوان پیش بینی کننده های بالقوه برای آزمون انتخاب شده اند. از روش رگرسیون لجستیک جهت تدوین مدل برای شناسایی به عنوان پیش بینی کننده های بالقوه برای آزمون انتخاب شده ان. از روش رگرسیون لجستیک جهت تدوین مدل برای شناسایی عوامل مرتبط با تقلب FFS استفاده شده است. بنابراین نتایج تحقیق حاکی از توان زیاد با میزان صحت 87.75% بهترین عملکرد را در شناسایی نوع گزارش حسابرسی داشت و این مدل نقش اثربخشی در کشف تقلب صورتهای مالی داشته میتواند به سرمایه گذاران، حسابداری رسمی و حسابرسن داخلی و مقامات مالیاتی و نهادهای دولتی و سیستمهای بانکی کمک زیادی نماید

کلیدواژه ها

گزارش حسابرس مستقل، دااده کاوی ، رگرسیون لجستیک، تحلیل تمایزی،درخت تصمیم شبکه های عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.